Încă de la începutul iernii, timișorenii care locuiesc pe Edgar Quinet trebuie să aibă în permanență cizme de cauciuc la ei, pentru că nu pot ajunge acasă fără ele, mai ales dacă a plouat recent sau plouă. Strada lor, intrată în șantier din toamnă, arată în continuare ca după război. La începutul lunii decembrie, oficialii primăriei spuneau că nu-i vor lăsa pe oameni în mocirlă și că vor arunca niște pietriș pe strada Edgar Quinet. Iată că au trecut două luni de atunci și, potrivit unui cititor Tion.ro, tot ce s-a pus acolo este „niște nisip pe lângă garduri”.
„Din păcate, nu s-a întâmplat nimic pozitiv din decembrie. Încă așteptăm acele două zile în care «se pune balast și oamenii vor putea intra în casele lor», după cum spunea domnul Culiță Chiș (n.r. șeful Direcției Edilitare din Primăria Timișoara). E adevărat că, după ce ați scris articolul, au venit cei de la RSG și au pus niște nisip pe lângă garduri, în anumite locuri (deja puseserăm și noi ceva…), dar drumul are tot formă de canal. Între timp, termenul de finalizare a lucrării a fost depășit, 19 ianuarie. Aștept să văd cum ne explică domnul primar, în stilul caracteristic, cum termenul «a fost devansat» când va fi terminată lucrarea”, s-a plâns cititorul nostru.
Primarul Nicolae Robu a recunoscut că nu s-a mai interesat de starea șantierului de pe Edgar Quinet. El spune că lucrările vor continua la primăvară, de îndată ce revine vremea bună.
„Nu știu care este situația acolo, presupun că odată cu venirea primăverii se vor relua lucrările și sper să nu mai apară nimic negativ ca și până acum, încât să se poată finaliza. Îmi pare foarte rău pentru cetățenii care locuiesc acolo, au avut parte de ceva de coșmar. E o stradă de 300-400 de metri și de câțiva ani încercăm să o punem la punct. Mereu a intervenit câte ceva care ne-a împiedicat să ducem lucrurile la bun sfârșit. Sper ca în primăvara aceasta să se poată ajunge la un sfârșit fericit”, ne-a explicat primarul Timișoarei.
Dacă pentru modernizarea străzii nu s-a lucrat prea mult, oamenii care locuiesc acolo spun că muncitorii firmei contractate de primărie să se ocupe de șantier au o activitate foarte încărcată pe un teren al primăriei, amplasat la capătul șoselei.
„Avem o activitate intensă pe terenul primăriei din capătul străzii. El a fost amenajat cât de cât ca parcare temporară la începutul lucrărilor, iar acum este folosit intens de cei de la RSG pentru depozitarea deșeurilor de la alte lucrări. Am trimis un mesaj și imagini pe Facebook, paginii sesizări-primăriatv, avertizând că «firma RSG folosește șantierul pentru depozitare de materiale/deșeuri». Am primit următorul răspuns: «Avem o nouă firmă care a câștigat licitația pentru executare. Imediat după ce se vor îmbunătăți condițiile meteo, se vor apuca de lucru»”, ne-a mai scris cititorul Tion.ro.
Cei care răspuns la sesizările de pe Facebook, făcute pe pagina specială de sesizări a primăriei, habar n-au ce se întâmplă cu proiectele municipalității. De lucrare se ocupă firma RSG, care a câștigat licitația în luna septembrie a anului trecut.
Epopeea Edgar Quinet
Povestea amenajării străzii Edgar Quinet durează de câțiva ani buni. Cei care locuiesc pe strada de nici 430 de metri încearcă încă de pe vremea fostei administrații să convingă primăria să asfalteze străduța din sudul orașului.
În iarna anului 2015, reprezentanții instituției de pe C.D. Loga anunțau că Edgar Quinet va vedea pentru prima dată asfalt, în plină iarnă, după ce licitația demarată fusese câștigată de firma BVH Invest Accent SRL, cu sediul în Timișoara, într-un subsol de pe strada Augustin Pacha. Deși ordinul de începere a fost dat, nu s-a lucrat nimic, din cauza unor probleme ale constructorului, care avea multe datorii.
Ar fi trebuit investiți aproape 150.000 de euro pentru 430 de metri de asfalt, urmând să fie introdusă și canalizare pe 200 de metri, conform spuselor primarului Nicolae Robu. Firma n-a lucrat nimic, așa că reprezentanții primăriei au trimis muncitorii Societății de Drumuri Municipale să arunce măcar niște piatră pe Edgar Quinet.
Între timp, juriștii municipalității au fost puși să dea în judecată firma respectivă, iar specialiștii instituției de pe C.D. Loga să pregătească o nouă licitație. Noul contract a fost semnat în luna septembrie a anului 2017, cu firma RSG – Reparații Stradale Generale, din Timișoara. Suma este mai mică decât cea din primul contract, ajungând la 137.000 de lei, cu tot cu TVA. Estimarea era de 862.329 de lei cu TVA.
Conform contractului, șantierul ar trebui să dureze trei luni, de la semnarea ordinului de începere. Perioada de iarnă va fi scoasă însă din calcule, așa că muncitorii vor pleca de pe șantier în primăvară sau chiar la vară, dacă lucrurile nu merg cum trebuie.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1947046″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!