A doua jumătate a lunii octombrie a însemnat pentru timișoreni intensificarea testelor sistemului de management al traficului. Reglajele au dat peste cap nu numai circulația șoferilor simpli, ci și pe cea a echipajelor de prim ajutor ale ambulanței și SMURD, unde au crescut timpii medii de ajungere la caz. Spre exemplu, dacă în octombrie 2015 un echipaj de ambulanță ajungea la o urgență de cod roșu în opt minute și 33 de secunde, iată că în 2016 timpul mediu de deplasare la caz a crescut cu două minute și 30 de secunde, la 11 minute și 3 secunde.
Situația s-a schimbat în rău și la timpii medii de deplasare în cazurile medicale de tip cod galben. Creșterea în aceste situații a fost de trei minute și 23 de secunde, de la 9 minute și 35 de secunde la 12 minute și 58. Creșterea timpilor de deplasare vine, se arată în statisticile ambulanței, în condițiile în care numărul de solicitări de tip cod roșu a scăzut ușor în octombrie 2016 față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul celor de tip cod galben a crescut cu puțin față de octombrie 2015.
Efectele managementului inteligent al traficului au fost resimțite și de pompieri. Astfel, echipajele SMURD au înregistrat și ele creșteri ale timpilor medii de deplasare la caz în octombrie 2016 față de octombrie 2015. Astfel, timpul mediu de deplasare a crescut cu un minut și 24 de secunde luna trecută față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 9,18 minute la 10,42.
Rămâne de văzut care vor fi timpii medii de ajungere la caz la finalul lunii noiembrie, în condițiile în care penultima lună din an a fost prima în care sistemul de management al traficului a fost pus în funcțiune, iar traficul în oraș a fost complet paralizat la orele de vârf.
Articole pe aceeași temă:
Unda verde se extinde: inca doua strazi cu semafoare pe verde, cu 50 km/h. In curand in Timisoara!
Robu se lauda cu unda verde de pe Bd. Liviu Rebreanu: 4 kilometri in 6 minute
Citiți principiile noastre de moderare aici!