Există o afirmație care spune așa – trebuie să păstrăm totul ordonat și curat și să avem cât mai puține lucruri expuse acasă. Dar doar pentru că avem puțin spațiu nu înseamnă că nu putem avea un decor îndrăzneț și plin de viață. Ideea este exact cum să folosim la maximum spațiul disponibil.
Amenajarea și economisirea spațiului într-o locuință mică nu este o sarcină ușoară, dar nu trebuie să disperăm, dimpotrivă, trebuie s-o acceptăm ca pe o provocare.
Există sute de moduri diferite de a folosi spațiul, cu ajutorul cărora putem transforma locuința modestă într-un loc confortabil și vizual mai larg de locuit.
Combinația dintre mobilier potrivit, culori și amplasarea obiectelor și accesoriilor, sunt factorii de bază pe care trebuie să le luăm în calcul.
Ideea de uși glisante, nu este deloc rea și cu siguranță este o soluție bună pentru economisirea de spațiu. Acestea ne permit să adăugăm o fereastră atunci când pare imposibil să avem o ușă și, de asemenea, eliberăm pereții. Ușile glisante sunt un alt element indispensabil al interiorului unei locuințe mici. În plus, sunt un accent modern al mobilierului și oricât de incredibil ar suna, este posibil să fie construiți până și întregi pereți glisanți pentru o organizare optimă a spațiului.
La amenajarea spațiilor micuțe, este aproape obligatoriu să alegeți mobilier multifuncțional și care ocupă puțin spațiu. Mobilierul îngust și alungit este o alegere destul de bună. O măsuță de cafea din sticlă sau una din material transparent este, de asemenea, o opțiune excelentă. Această abordare tactică este foarte utilă atunci când dispunem de spațiu limitat. Transparența obiectelor creează iluzia că nu ocupă mult spațiu.
Oglinzile sunt cele mai bune prietene ale spațiilor micuțe. Acestea reflectă o parte din lumină, mărind astfel vizual încăperea mică. Trecerea liberă, deschisă între camere face ca spațiul să pară mai mare, așa că este bine camerele să fie deschise una față de alta. Dacă un perete ni se pare inutil, nu trebuie să ezităm să-l înlăturăm – atâta timp cât putem, desigur.
Ferestrele mari permit să pătrundă mai multă lumină în interior. Astfel, camerele vor părea mult mai atractive și confortabile. Corpurile de iluminat sunt, de asemenea, un element important – mici și simple, vor face o treabă excelentă.
Deoarece suprafața în locuințele micuțe este destul de limitată, iar până la urmă toată lumea are nevoie de o opțiune de depozitare, putem conta pentru ajutor până și din partea pereților. Putem profita la maxim de pereți, optând pentru rafturi care acoperă complet înălțimea peretelui. Putem aplica acest principiu pentru organizarea garderobei – indiferent dacă este încorporată sau de sine stătătoare.
Oricât de ciudat ar suna – până și draperiile au o mare influență asupra aspectului camerei. Putem miza pe țesături ușoare și eterice, atârnate cât mai sus de tavan și care se lasă ușor în jos. Această opțiune funcționează întotdeauna perfect.
Dacă locuința noastră are camere alăturate mai micuțe, o paletă de culori uniformă în toată locuința ne-ar ajuta să simțim de parcă spațiul ar fi mai mare, reducând „zgomotul” vizual. În acest scop, o paletă de culori neutră este întotdeauna cea mai bună opțiune.
Putem pune diferite tablouri pe pereți într-un mod ieșit din comun. Până și ramele simple arată grozav atâta timp cât sunt grupate corespunzător. Vă recomandăm să acordați atenție peisajelor. Este important ca acestea să fie selectate și poziționate astfel încât să completeze interiorul tematic.
(1545)
Citiți principiile noastre de moderare aici!