„Cămara. Spațiu de reducere a risipei alimentare” este primul atelier din seria celor practice, prin care se vor aborda teme precum risipa alimentară și modalitățile concrete pentru a o reduce.
„49% din risipa alimentară din România provine din gospodării. Un procent foarte ridicat, dar această cifră ne oferă șansa să observăm că acțiunile noastre de zi cu zi chiar pot face o diferență semnificativă”, spun reprezentanții asociației INTERSECT pe Facebook.
La primul atelier, din 18 septembrie, veți învăța de la un producător local cum să realizați un borcan anti-risipă – un condiment de casă delicios.
Fiecare participant va primi la atelier un borcănel cu șnur și etichetă. Scopul acestuia este să vă sprijine să realizați acasă un borcănel anti-risipă, în care să valorificați resturile de legume.
În cadrul evenimentului, va fi și un mic stand cu produse: magiun și sucuri fără zahăr, dulcețuri și siropuri din plante sălbatice, zacuscă de vinete gătită lent, tocană de legume și sos din roșii dintr-o grădină în care de peste zece ani pământul a fost îngrijit doar cu compost.
Participarea este gratuită, trebuie să completați doar acest formular. Locurile sunt limitate. Atelierul va avea loc între orele 10-13, la Reciproc, pe Splaiul Peneș Curcanul nr.4-5.
„Stop risipa alimentară”, proiectul propus de Asociația INTERSECT, este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!