Orice avarie sau disfuncţionalitate apărută la nivelul acoperişului, vor afecta clădirea, calitatea vieţii celor care locuiesc în interior, cât şi rezistenţa construcţiei. Din aceste motive, nu puţine sunt situaţiile în care un acoperiş necesită înlocuirea parţială sau totală.
Când se înlocuieşte acoperişul
Acoperişul este capacul care acoperă o construcţie. Orice disfuncţionalitate apărută la nivelul izolaţiei, orice fisură sau modificare a materialelor componente, vor permite în timp transferul termic interior – exterior, infiltrarea umidităţii şi deteriorarea construcţiei. Fiecare acoperiş are specificul lui, astfel că şi problemele pe care le poate manifesta sunt variate. Fie apar modificări la nivelul învelitorilor, fie se deteriorează materialele izolante, se pot depista crăpături la coşurile de fum sau disfuncţionalităţi la gurile de ventilaţie montate în acoperiş, se pot înregistra modificări la sistemul pluvial sau chiar modificări de structură la părţile componente interioare.
Oricare dintre acestea va afecta în timp calitatea acoperişului, implicit, calitatea întregii construcţii. Din acest motiv, o inspecţie temeinică aplicată acoperişului, este necesară anual. Atunci când avariile semnalate sunt severe, se impune înlocuirea acoperișului vechi, cu unul nou. În acest sens, o primă etapă este cea a demolării acoperişului vechi, specialiştii şi meseriaşii puşi la dispoziţie de Wilio venind în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu aparatura şi utilajele necesare şi adaptate oricărui specific.
Cum se demolează un acoperiş
În primul rând, asiguraţi-vă că lucrarea care va avea loc se încadrează legislaţiei urbanismului în vigoare şi obţineţi toate autorizaţiile, dacă este necesar. Ulterior, decideţi împreună cu un specialist care este planul de lucru, astfel încât schimbarea pe care urmează să o faceţi să fie eficientă şi de durată. Alegeţi pentru înlăturarea acoperişului vechi, personal calificat în acest sens, iar atunci când ajungeţi la capitolul demolare acoperis pret, optaţi pentru cea mai profitabilă variantă, potrivită bugetului alocat.
Aveţi posibilitatea de a face un calcul orientativ al lucrării, raportându-vă la specificul construcţiei dumneavoastră, respectiv la dimensiunea suprafeţei care urmează a fi demolată, tipul materialelor componente, prezenţa materialelor periculoase, existenţa materialelor cu potenţial de refolosire, restricţiile existente în aria respectivă, precum şi de tipul de demolare necesar, respectiv manuală, explozivă sau de sus în jos. Astfel aveţi posibilitatea de a vă face un calcul orientativ al costurilor impuse pe durata lucrării. Odată asigurată zona, efectuată demolarea şi eliberată aria, puteţi trece la pasul următor, respectiv construirea unui acoperiş nou, rezistent şi eficient.
Un acoperiş nou şi eficient
Acoperişul unei construcţii reprezintă protecţia acesteia în faţa condiţiilor climatice. Acoperişul se constituie într-o barieră în calea umezelei, vântului şi razelor solare, dar şi în faţa oricărui element exterior care prezintă potenţial în afectarea clădirii. Un acoperiş eficient, asigură un mediu confortabil în interiorul casei, oferind aer de calitate, un grad normal de umiditate şi confort termic.
Acoperişul va conferi trăinicie construcţiei şi va trebui să cadreze cu stilul arhitectural general. Un acoperiş eficient înseamnă respectarea tuturor etapelor de lucru, înseamnă adaptarea formei acestuia la specificul climatic şi urbanistic. De asemenea, acoperişul eficient este acoperişul bine izolat, acoperit cu învelitorile potrivite, prevăzut cu sistem pluvial şi potrivit design-ului general al casei.
Astfel, pentru ridicarea unui acoperiş nou, se vor urma toate etapele, de la turnarea şarpantei, montarea bârnelor şi a stâlpilor de susţinere, fixarea căpriorilor şi montarea materialelor izolante, până la ataşarea învelitorilor şi a elementelor sistemului pluvial. Toate etapele vor fi efectuate cu profesionalism, folosind materiale de calitate, accesorii şi unelte de lucru adecvate.
(1959)
Citiți principiile noastre de moderare aici!