Flori artificiale sau flori proaspete?
Aranjamentele florale pot fi realizate în multe feluri. Puteți folosi flori artificiale, flori uscate sau flori proaspete. Sfatul nostru, mai ales vara, este să folosiți absolut flori proaspete și deci să le preferați pe cele de sezon care oferă o experiență senzorială completă. Pe lângă intensitatea naturală a culorilor pe care doar florile proaspete o pot oferi, parfumul lor va face și compoziția ta unică și de neuitat. Amintiți-vă mereu că compoziția florală îi surprinde imediat pe cei care o primesc, dă un zâmbet de fiecare dată când este privită și este legată pentru totdeauna de amintirea acelui moment.
Forma compozițiilor de flori
Pe această temă avem două școli de gândire: unii susțin că compoziția trebuie să aibă o structură geometrică bine definită și să respecte unele reguli ale artei florale, în timp ce alții susțin că elementele trebuie combinate liber, așa cum se găsesc în natură, pentru a da o mai mare originalitate compoziției. Sfatul nostru, dacă vrei să începi cu o compoziție florală DIY, este să găsești un mediu fericit între cele două poziții, îmbinând spontaneitatea, creativitatea și respectând întotdeauna proporțiile potrivite. Să intrăm în detalii.
Proporțiile potrivite în decorațiunile florale
Indiferent de compoziția pe care doriți să o faceți, încercați întotdeauna să mențineți mediul fericit între:
Florile: sunt elementul cheie al compoziției. Alegerea bine a florilor și combinarea lor în mod corect va face din compoziția dvs. un câștigător. Amintiți-vă întotdeauna că cele mai mari flori care sunt cel mai izbitoare pentru ochi trebuie să fie întotdeauna plasate în centrul creației tale.
Materialul „verde”: este foarte important pentru că pe lângă faptul că acționează ca un filler și dă corp și armonie compoziției, dă și mișcare. Alegerea frunzișului de diferite dimensiuni și calitate face ca compoziția să fie mai dinamică și „se desprinde” de diferitele elemente florale prezente.
Vaza: pe lângă elementele naturale, recipientul nu este de uitat. Alegerea vazei potrivite dă un accent mai mare și echilibru compoziției tale. Aceasta este o greșeală în care cad adesea începătorii. Pe lângă vază poți alege și alte elemente, daca vrei să realizezi o compoziție în stil country, un coș mic ar putea fi cea mai potrivită soluție. Daca vrei să te joci cu creativitatea poți folosi un ceainic vechi sau pungi de hârtie care dau un detaliu neobișnuit dar foarte eficient.
Amintiți-vă întotdeauna că scopul este de a obține o compoziție care să fie satisfăcătoare și plăcută.
Cum să folosiți culorile în aranjamente florale
Culorile, știm, sunt cu siguranță cea mai frumoasă parte a florilor, de aceea este important să știi să le alegi și să le asortezi în mod corect. Jocul cu nuanțele poate fi foarte util pentru obținerea efectului pe care ni-l dorim. Asortați întotdeauna florile uscate cu plante uscate pentru a obține un impact vizual și mai mare.
Putem alege să facem o compoziție folosind o singură culoare cu diferite nuanțe. Un exemplu ar putea fi o piesă centrală frumoasă din trandafiri roz care combinate cu diferite nuanțe dau armonie compoziției, sau un coș elegant format doar din flori albe.
Coș compus din flori albe
O alternativă este combinarea culorilor care sunt foarte asemănătoare între ele pentru a crea mișcare în compoziție. În acest caz putem alege între culori calde (galben, portocaliu și roșu de exemplu) sau culori mai reci (alb, violet și albastru). Pentru vară te sfătuim să-l preferi pe primul, în acest caz o compoziție frumoasă cu floarea soarelui și trandafiri ar putea fi soluția potrivita pentru un buchet original.
Buchet cu floarea soarelui si trandafiri
Dacă, totuși, sunteți mai experimentat și doriți, puteți încerca cu culori contrastante, combinând roșu cu violet și verde pentru a obține un rezultat de impact puternic. O soluție ar putea fi o compoziție cu orhidee de diferite culori.
(20746)
Citiți principiile noastre de moderare aici!