Multe dintre obiceiurile noastre zilnice îi împiedică pe ce din jur să ne placă. Noi te învăţăm cum să le eviţi.
Nu înceta să fii atentă la ceilalţi!
Persoanele care vorbesc întruna au şanse mult mai puţine să fie plăcuţi de cei din jur. Învaţă cum să devii un bun ascultător şi cum să te concentrezi la dialogul dintre tine şi interlocutor. În niciun caz să nu foloseşti aceste momente pentru a te gândi la ce ai de făcut pentru birou sau la barul acela pe care vrei să îl vizitezi de ceva vreme.
Complimentează!
Învaţă să îi apreciezi pe cei din jur şi nu te sfii să le remarci reuşitele, sau acele detalii care ţi-au atras atenţia în mod pozitiv. Fiecare dintre noi îşi doreşte să fie apreciată şi fiecare vrea ca cei din jur să observe ceea ce face bine!
Relaxează-te!
În cazul în care îţi doreşti cu disperare să te faci plăcută, interacţionezi „ca la carte” cu cei din jur şi, cu toate astea, nu vezi niciun fel de rezultate, ar trebui să te întrebi dacă nu cumva suferi de sindromul „prinţesei de gheaţă”: nimeni nu se poate apropia prea uşor de tine şi nici nu te laşi „citită” prea uşor. Oamenii tind sa încerce o dată, de două ori şi mai apoi să renunţă. Încearcă să păstrezi toate liniile de comunicare deschise.
Atenţie la limbajul non-verbal
Încearcă să te uiţi în ochii celor cu care vorbeşti. fără să fii insistentă. Foloseşte-te de gesturi pentru a exprima mai bine ceea ce doreşti, stai uşor aplecată către persoana cu care discuţi şi în niciun caz să nu ţii mâinile împreunate la piept.
Oferă-ţi ajutorul
S-ar putea ca la prima vedere să nu înţelegi de ce ar trebui ca tu să fii drăguţă cu o persoană pe care poate nu o vezi în fiecare, însă nu te gândi de două ori atunci cînd cineva îţi cere ajutorul. Să ajuţi o persoană – chiar dacă nu ţi-a cerut ţie explicit acest lucru – este primul pas către a-ţi face un aliat de care, într-o bună zi, s-ar putea să ai nevoie.
Sursa: feminis.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!