Sfaturi pentru spălarea adidașilor la mașina de spălat, pas cu pas:
- Îndepărtează șireturile și branțurile, dacă este posibil. În acest fel, vei evita ca acestea să fie deteriorate sau să se încurce în timpul spălării.
- Încearcă să periezi înainte orice murdărie persistentă. Lasă pe seama tamburului numai murdăria pe care nu o poți îndepărta complet de pe adidași, făcând spălarea cât mai ușoară posibil. Mai ales noroiul întărit trebuie îndepărtat înainte de introducerea adidașilor în mașina de spălat.
- Pune pantofii într-o pungă specială sau într-un săculeț pentru spălarea rufelor delicate.
- Selectează un program scurt, fără centrifugare. Cu cât sunt mai puțin timp adidașii în mașina de spălat, cu atât mai puțin timp vor fi expuși la posibile lovituri sau exces de căldură, care îi pot deteriora. Forța aplicată de mașina de spălat în acest program de centrifugare ar putea deteriora adidașii, mai ales dacă, de exemplu, sunt fabricați din material textil.
- Folosește o temperatură nu foarte ridicată și adaugă un dezinfectant de rufe în sertarul dedicat detergenților. Acest aditiv dezinfectant, în afară de îndepărtarea celor mai dificile pete, te va ajuta să îmbunătățești procesul de spălare, care nu va fi niciodată complet fără o dezinfecție bună. Trebuie luat în considerare faptul că, în timp ce facem sport, picioarele transpiră abundent, iar această transpirație servește drept hrană pentru bacteriile care pot fi în pantofi, provocând astfel apariția frecventă a unui miros urât în picioare și în adidași. Un dezinfectant bun îndepărtează aceste bacterii și aceste mirosuri neplăcute.
- Pentru a împiedica adidașii să lovească prea mult tamburul, în mașina de spălat, cel mai bine este să nu îi bagi singuri la spălat. Profită de spălare, pentru a introduce și niște prosoape, astfel încât încărcătura să fie echilibrată și poți face spălarea fără probleme.
- În ceea ce privește detergentul, ar trebui să folosești unul lichid, deoarece dacă utilizezi detergent sub formă de pulbere, este posibil să găsești urme ale acestuia pe suprafața pantofilor.
- Lasă adidașii să se usuce complet. Dacă este posibil, uscarea trebuie făcută în aer liber sub razele soarelui.
- Este recomandat să speli șireturile cu rufele sau, dacă dorești să o faci odată cu pantofii, este de preferat să le pui separat, într-o altă pungă sau în alt săculeț de rufe.
- Branțurile este recomandat să le speli manual, astfel încât să nu-și piardă forma și să nu devină inutile pentru încălțămintea ta.
- Uscarea adidașilor nu trebuie făcută direct în lumina puternică a soarelui. Căldura face ca adezivul să se desprindă, iar soarele să îngălbenească tălpile. Din același motiv, nici uscătorul nu trebuie utilizat.
- Nu purta adidașii decât după ce s-au uscat complet, atât la interior, cât și la exterior. Purtarea acestora umezi nu face decât să prolifereze reapariția bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.
Dacă pantofii nu sunt din material lavabil la mașina de spălat, urmează aceste sfaturi:
- Îndepărtează murdăria și șterge exteriorul cu o cârpă umedă.
- Scoate branțurile. Spală-le manual și lasă-le să se usuce la aer curat.
- Odată uscate, pulverizează-le cu dezinfectant pentru pantofi pentru a elimina bacteriile și mirosul neplăcut
- Pulverizează și interiorul pantofului înainte de a înlocui branțurile.
Dacă a mai rămas vreo pată, poți repeta acești pași din nou. Dar nu folosi niciodată înălbitor sau alte substanțe chimice care pot deteriora pantoful. Ce poți face, dacă adidașii sunt fabricați din piele, este să-i dai cu puțină cremă în culoarea pantofilor, la finalul procesului de curățare. Un alt truc care funcționează foarte bine este să aplici puțină pastă de dinți pe adidașii albi din piele pentru a-i face să strălucească. Pasta de dinți funcționează, de asemenea, foarte bine pentru a curăța marginile tălpilor. Pentru asta poți folosi o periuță veche de dinți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!