OilRight colectează uleiul alimentar uzat cu ajutorul persoanelor vulnerabile angajate și îl transformă în lumânări eco-chic de calitate, cu un design simplu și atrăgător, pentru relaxare sustenabilă și decor interior responsabil.
„Lumânarea se va vinde ca produs finit și sub formă de kit Do It Yourself, care cuprinde ingredientele și instrucțiunile necesare pentru crearea lumânărilor din propriul ulei uzat, acasă, în familie sau la after-school. Acest kit poate fi folosit în activități educative cu copiii, micuții putând să își facă singuri lumânările, sub îndrumarea unui adult, învățând asftel cât de importantă este reciclarea și protejarea mediului”, spun cei de la Oil Right.
Pentru a schimba modul în care persoanele aleg să se debaraseze de acest deșeu, OilRight oferă două variante: fie este adus uleiul la sediul din cadrul building.a.community, proiect al Ambasada, pe str. Penes Curcanul 4-5, fie merg cei care îl colectează la domiciliu, dacă sunt cel puțin 10 litri de ulei.
„Dacă doriți să vă debarasați de ulei înainte de a strânge această cantitate, puteți să-l vărsați în butoiul din casa scării (dacă aveți – n.r.) sau să îl duceți, într-un borcan de sticlă, la sediul OilRight. Pentru înscrierea în baza noastră de date, puteți completa acest chestionar https://docs.google.com/forms/d/1hSs6ThsQhQUOjhLoyyOoVd6EXQwIqdNV63GtxvR3wPo/viewform?edit_requested=true ”, mai spun cei de la Oil Right.
Oil Right este o întreprindere socială creată de o echipă de timișoreni în cadrul unui proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Informații la numărul 0724078487 sau la info@oilright.eu.
Trimite articolul
XDuceti uleiul la Auchan in Aradului la Iullius Town, si primiti apa in schimb. La 2 litri de ulei 2 litri de apa, la 5 litri de ulei primiti 5 de apa. Etc.
-
Chiar mă bucur să aflu asta. Da, se poate duce și la Auchan,dar nu ar trebui să ne interesam ce primim automat în schimb. Oricum primim. Ar fi mai de ajutor pt noi să înțelegem că din clipa în care facem asta, automat și clar ne ajutăm pe noi înșine. Sau cum mai spune românul : să nu ne sapam singuri groapa. Chiar frumos și interesant cum din ulei uzat se ajunge la lumânări. Și mă mai bucur să văd tot mai mult interes pt reciclare. 👍
Noi stim ca si pentru ei trebuie sa fie rentabila sa vina pana acasa.
Dar sa strang 10l de ulei uzat in casa… bat campii.
Strang de aproape 3 ani, mancam destul de (ne)sanatos, si am “reusit” sa strangem 7.5l ulei uzat. Damigeana de 5l s-a inchis asa de mult la culoare pana am umplut-o, ca MOL nu a mai vrut sa o ia, cica nu e ulei casnic.
Deci mai bine dati sfoara in tara ca veniti intr-un anumit punct, la o anumita ora, si vine lumea si va aduce sticlele de 0,5l – 1l – 2l.
Il uzezi din nou.