Situaţia a fost reclamată de consilierul Simion Moşiu, care l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe această temă în şedinţa Consiliului Local Timişoara de vineri.
„Întâmplător am trecut azi pe Calea Dorobanţilor, în jurul orei prânzului, chiar ploua, se făceau operaţii de peticire la carosabil cu asfalt cald…”, a povestit alesul.
Primarul a mărturisit că şi el a fost mirat să vadă astfel de intervenţii în oraş, dar, după ce a cerut explicaţii, totul a devenit clar: drumurile pot fi plombate şi pe ploaie! Iar dacă lucrările executate nu vor avea totuşi durabilitate – executanţii vor plăti, susţine edilul.
„Şi eu m-am mirat văzând că se fac intervenţii pe ploaie, dar răspunsul dat a fost că există o tehnologie la cald – nu cunosc detalii – care permite să se facă lucrările şi astfel, cu nu ştiu ce ingrediente, la nu ştiu ce temperatură… Nu mă pricep – e o lucrare făcută pe răspunderea şi banii celor care o fac… Este o lucrare în garanţie, deci noi nu plătim şi presupun că dacă nu ar avea durabilitate intervenţia nu şi-ar cheltui banii cei în cauză, pentru că tot ei pe banii lor trebuie să intervină dacă nu rezistă. Am înţeles că nu se fac intervenţii de anvergură, ci acolo unde mai sunt fisuri. Am pus şi eu o întrebare văzând fenomenul…”, a explicat Robu.
Specialiştii care ar fi putut să dea explicaţii legat de tehnologia-minune n-au mai fost în sală la interpelările aleşilor locali, pentru că au rupt uşa înainte să se termine şedinţa, interpelările fiind programate la final…
De altfel, consilierul Adrian Orza a şi reclamat faptul că este „absolut lipsit de eleganţă” ca directorii din primărie şi directorii societăţilor comerciale din subordinea consiliului local să nu asiste cap-coadă la şedinţe, mai ales când ar avea de dat explicaţii pe diferite subiecte, primarul având de dat lămuriri în locul lor… Robu i-a transmis că îi va „scutura” pe cei care şi-au permis să plece.
În primăvara anului trecut, primarul Nicolae Robu explica şi de ce se udă florile din jardiniere, cu furtunul, pe ploaie, după ce timişorenii au sesizat că se întâmplă acest lucru în centrul oraşului.
„Au fost plantate flori (…), în toată zona centrală, şi se foloseşte un anumit îngrăşământ, care necesită o operaţie de udare, chiar dacă plouă, pentru că el altfel rămâne concentrat, şi atunci când se udă cu furtunul se dispersează, pentru că altfel se arde planta”, afirma edilul.
Şi spălarea străzilor pe ploaie este uneori necesară, în opinia sa. „Cu străzile spălate ce se întâmplă: sunt zone unde s-a strâns noroi, din cauza şantierelor este foarte mult noroi şi numai ploaia nu spală, trebuie dat cu presiune puţin. Asta cunosc clar”, a explicat tot Robu.
Articole pe aceeași temă:
De ce se uda florile cu furtunul pe ploaie la Timisoara? Exista o explicatie…
Foto – Arhivă
Citiți principiile noastre de moderare aici!