Vârsta victimelor minore scade tot mai mult. În anul 2020, în zona de vest a țării, 25% dintre victimele minore aveau între șase și șapte ani. O creștere semnificativă a fost înregistrată din rândul copiilor instituționalizați sau care prezintă o formă de deficiență intelectuală.
„În cazul copiilor-victime care provin din familii, de cele mai multe relațiile de familie sunt conflictuale, lipsite de afectivitatea și grijă din partea părinților. Este dramatic că 98% dintre minorii victime ale traficului de persoane din zona de vest a țării, în 2020, au fost racolați de către persoane cunoscute, în unele situații chiar rude. Iar cele mai întâlnite forme de racolare a minorilor sunt în prezent internetul și metoda loverboy”, spune Simona Ilioni Loga, psihoterapeut.
Pentru a reduce numărul de victime din vestul țării, Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara (ANITP), Institutul Francez Timișoara, Cabinetul Individual de Psihoterapie Simona Ilioni Loga, cu suportul financiar al Ambasadei Franței în România și cel al Institutului Francez dorește să formeze 100 de persoane minore vulnerabile, prin proiectul „EIP – Educăm, Împuternicim, Prevenim”, care are ca direcții generale autocunoașterea și încrederea în sine, încrederea în ceilalți și luarea deciziilor.
„Continuăm prin această inițiativă eforturile noastre de peste opt ani de a minimaliza efectele acestui fenomen global, al sclaviei moderne în vestul României, prin educație și formare. Folosim metode non-formale, pe limba tinerelor vulnerabile și încercăm să construim abilități și încredere de sine pentru ca, în cazul unei pontențiale recrutări, aceste tinere să știe ce să facă și cui să ceară ajutor”, a spus Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS.
Proiectul va crea o metodologe de training ce va fi replicată cu ajutorul a zece specialiști, ce pot intra în contact cu categorii vulnerabile, în diferite locații din județul Timiș, Arad și Caraș-Severin. Vor fi implementate zece activități de prevenire, urmărindu-se informarea și conștientizarea în rândul părinților cu privire la consecințele traficului de minori.
„Activități de prevenire non-formale ca aceste sesiuni de grup și formare sunt o modalitate eficientă de a ajunge la grupurile vulnerabile cu mesajele noastre împotriva traficului de persoane, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă, timpul online a crescut, iar pericolul recrutării online și al pornografiei infantile este, de asemenea, tot mai prezent în România”, spune Ana Maria Cordun, inspector specialitate ANITP Timișoara.
Proiectul se va desfășura în perioada august – decembrie și are o valoare totală de 6.350 de euro, 5.000 de euro fiind din partea Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez, iar restul de 1.350 de euro din finanțarea proprie a Asociației LOGS.
Trimite articolul
XNU se combate sclavia moderna, fmm de guvernanti handicapati si propagandisti care le dati minciunile mai departe. asta asa, pe langa faptul ca suntem taxati pana la os. combateti voi fix pwla. aia sclavie moderna
Sclavia moderna s-ar combate mult mai eficient prin aplicarea unor pedepse de 40, 50, 99 ani fara drept de eliberare conditionata + castrare chimica pe viata + munca in puscarie, altfel e frectie la picior de lemn.
-
Subscriu. Pedepse inclusiv capilor din guvern care gusta asa ceva. Si nu sunt putini. Jeguri!
Ceea ce prezentati aici este doar virful aisbergului numarul de victime traficate este mult mai mare nu de ordinul sutelor ci de ordinul miilor sau mult mai mare depinde daca va referiti la vestul tarii sau la toata tara.
Si bineinteles in binecunoscuta traditie romaneasca nu se face aproape nimic si ma refer la cei care sint platiti pentru aceste activitati.
Un singur exemplu sint o gramada de anunturi pe tot felul de site uri pentru servicii sexuale este foarte posibil ca un procent mare de fete si femei de acolo sa fie traficate de tot felul de pesti,proxeneti.
Mai multa scoala, educatie, copiilor trebuie sa li se ofere oportunitati ca sa nu mearga pe calea gresita.Educatia si Sanatatea sunt foarte importante, ca sa nu ajungi sclav trebuie sa ai scoala si sanatate.
Ar trebui sa popularizati proiectul si la nivelul multinationalelor din Timisoara, pentru ca puteti avea surpriza ca multi de acolo sa se recunoasca in postura victimelor.
-
Da, posibil, mai incet cu carbogazosele, berea,chipsurile, porcul pe scari. Ohne Zucker, ja ?