Puteți vedea cum se comportă clădirile la cutremure, ce ar trebui să faceți, care sunt sistemele de îmbunătățire ale comportamentelor clădirilor la cutremure. Cei de la Seismo Lab Interactiv împreună cu studenții facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara de la Asociația de la 4 te vor îndruma în realizarea unei machete care să treacă testul.
„Crezi că poți realiza un sistem care să atenueze impactul undelor seismice asupra unei clădiri? Facem echipă ! Tu vii cu o machetă, realizată de tine – noi punem la treabă simulatorul seismic și testăm soluția propusă de TINE!”, spun cei de la Seismo Lab.
Te poți înscrie la concurs prin completarea unui formular. Numărul de participanți este limitat. Sunt disponibile 22 de locuri, iar fiecare participant va fi premiat. Recomandările și regulamentul concursului vor fi trimise prin email, după înscriere.
„Testarea machetelor va avea loc în data de 30 octombrie, la Observatorul Seismologic din Timișoara unde alături de Asociația de la 4 vom avea o discuție deschisă pe tema soluțiilor propuse de voi”, spun organizatorii.
Adina Rău s-a înscris la un concurs de proiecte organizat de Fundația Comunitară Timișoara prin Științescu. Planul era acela de a chema copiii la Observatorul Seismologic din oraș și a le vorbi despre cutremure și a face experimente împreună. A intervenit însă pandemia și cu restricțiile ei, a câștigat finanțarea, dar proiectul s-a transformat în Seismo Lab – Ghid Virtual, toată activitatea fiind mutată în online. Conceptul fost extins anul acesta prin alte două proiecte: Seismo Lab Interactiv, care cuprinde de fapt planul inițial, acela de a veni publicul la Observatorul Seismologic și Seismo Lab Parc, un proiect finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități prin care oamenii pot participa la ateliere săptămânale organizate în curtea Observatorului.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!