Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, pe masa consilierilor locali a ajuns proiectul de hotărâre privind „neexercitarea dreptului de preemțiune din partea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, la intenția de înstrăinare a imobilului situat în Timișoara, B-dul Diaconovici Loga nr.3, B-dul Mihai Eminescu nr.2, la prețul de vânzare de 9.400.000 euro + T.V.A”.
Este vorba despre clădirile în care au funcționat Liceul de Arte Plastice și Inspectoratul Școlar Timiș, chiar lângă sediul Primăriei Timișoara, respectiv la terenurile pe care se află acestea, pe care Consiliul Local Timișoara le-ar fi putut achiziționa pentru cca. 11 milioane de euro (9.400.000 de euro + TVA), cât cere proprietarul, și anume administratorul firmei Studium Green SRL din Cluj-Napoca.
În noiembrie, primarul Dominic Fritz îi sfătuia pe consilierii locali să nu își exercite dreptul de preemțiune, considerând că oferta – de aproximativ 1.123,73 euro/mp (fără TVA) – este supraevaluată.
Cum proprietarul vrea în continuare să vândă proprietățile, iar legea îl obligă ca pentru orice modificare să vină din nou în Consiliul Local pentru exercitarea dreptului de preempțiune, aleșii locali vor trebui să analizeze din nou propunerea sa. Totuși, proprietarul nu a mai lăsat din preț, cum preconiza Dominic Fritz.
Aceasta ar fi pentru a treia oară când Consiliul Local Timișoara (CLT) are ocazia de a cumpăra respectivele clădiri și terenuri. Vă reamintim, în octombrie 2016, CLT a decis și atunci să nu își exercite dreptul de preemțiune asupra imobilelor, pentru care Fundația Caritatea (cea care mai târziu a vândut imobilele firmei Studium Green SRL) cerea la vremea aceea 5 milioane de euro. Fostul primar Nicolae Robu a spus în cadrul ședinței respective că municipalitatea nu dispune de banii necesari pentru o asemenea achiziție.
Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal, care între timp a expirat, în locul fostului Liceu de Arte ar fi urmat să apară un turn de belvedere, parcare subterană, un hotel, spații pentru cultură și locuințe.
Pe aceeași temă:
Consilierii locali spun momentan „pas” cumpărării fostului Liceu de Arte de lângă Primăria Timișoara
Trimite articolul
XSa sparga primaria niste milioane de euro. E absolut necesar. Daca Fritz nu baga si primaria in faliment, nu stie ce face. Coltermul e inceputul, primaria urmeaza.
-
Chiar nu esti intreg la cap. De unde ai scos faliment? In articol scrie (dar numai pentru cei ce stiu sa citeasca) ca se discuta in Consiliul Local. Sa ai grija, sa nu te inmultesti.
-
primaria e in faliment de prin anii 90-2000. la fel si statul. ue ne tine in spate.