Stadionul de rugby „Gheorghe Rășcanu” a stat 30 de ani pășune comunală, abia anul trecut fiind intabulat de primărie. Reprezentanții primăriei au promis încă din primăvara lui 2017 că intervin la stadionul din Ronaț, fiind programate în doar câteva luni reparații capitale urgente.
În bugetul local pe anul trecut chiar au fost alocați 800.000 de lei pentru astfel de lucrări, care ar fi trebuit să aibă loc la tribune, scări, vestiare, gazon și alei, însă banii n-au mai fost folosiți. Primăria a reușit să reabiliteze doar unul din cele două vestiare, cu ajutorul Colterm, care are contract pentru întreținerea tuturor proprietăților Primăriei Timișoara. Societatea de termoficare a avut de făcut o sumedenie de reparații la școli, pentru noul an școlar și, aparent, n-ar mai fi făcut față și altor lucrări.
„Deocamdată, la stadionul «Gheorghe Rășcanu» am refăcut vestiarele. Trebuie să intervenim și la tribune, pentru că, într-adevăr, arată jalnic. Chiar dacă nu va fi o lucrare de investiție, reparații trebuie să facem. Intervenim. Până acum a fost prioritate începerea anului școlar. Tribunele trebuie și vopsite, trebuie și completate. Eu zic că se poate face în acest an. Într-adevăr arată foarte urât”, ne spunea, în septembrie, primarul Nicolae Robu.
În bugetul local pe anul 2018 nu a fost prevăzut niciun ban pentru reparații pe „Gheorghe Rășcanu”. Sătui să-și vadă echipa favorită că joacă pe un stadion care arată în ultimul hal, timișorenii din galeria Timișoara Saracens s-au apucat să renoveze tribuna, pentru că municipalitatea a avut altele de făcut. Au pus mână de la mână, au cumpărat vopsea și toate cele necesare pentru a da culoare tribunelor din Ronaț. Și au reușit.
Câtă vreme suporterii munceau de zor voluntar și cu banii lor pe stadion, oficialii PMT ne-au spus că se vor ocupa de dotări. Iată că au reușit să o facă și au dat anunț că vor să cumpere, prin încredințare directă, echipamente pentru „Gheorghe Rășcanu”.
Municipalitatea cumpără scaune tribune tip scoică – 660 de bucăți, o mașină de marcat/trasat terenul, dar și un aspersor + trepied + racorduri montaj (14 bucăți) și furtun de 500 m (10 role x 50 m). Primăria Timișoara investește pentru această achiziție maximum 33.389 de lei cu TVA, adică puțin peste 7.000 de euro. Anunțul a fost publicat recent pe site-ul primăriei, care așteaptă oferte până în 7 noiembrie, la ora 8.27.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2115025″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!