„Abordarea integrală” încercată de noua administrație pentru salubrizarea stradală continuă și în această săptămână. Toate societățile de salubritate intervin „în același timp, pe aceeași stradă”, spunea primarul Dominic Fritz.
Operațiunile prestate de muncitorii firmelor de salubrizare: măturat carosabil, trotuare și parcări, ras la rigolă, curățenie spații verzi, golire coșuri de gunoi și adunare rampe clandestine de deșeuri. Spălarea străzilor va fi reluată abia când temperaturile exterioare vor trece de 10 grade Celsius.
Primăria Timișoara și societățile cu care lucrează au stabilit programul și pentru 11-15 ianuarie
În funcție de complexitatea situațiilor întâlnite pe străzile pe care se efectuează curățenia, intervalele orare pot fi decalate sau modificate. Iar în caz de vreme rea, lucrările vor fi reprogramate.
Program pentru NORDUL Timișoarei!
Program pentru SUDUL Timișoarei!
Trimite articolul
XNu sunt nici fan Robu nici fan Fritz, dar e prima data dupa multi ani cand a fost maturata strada pe care stau cu simt de raspundere pe langa bordura. E un inceput de an bun.
Foarte buna ideea cu abordarea integrala.
Dar ar fi fain daca s-ar baga si strazile din Timisoara care NU sunt in grafic, si pe care n-a mai maturat nimeni de pe vremea cand era Retim responsabila. Degeaba au facut cetatenii sesizari in acest sens… se pare ca in timpul mandatelor lui zeRobu, pana si sesizarile la primarie au capatat efect zero, iar echipei lui Fritz ii va trebui probabil multa insistenta ca sa schimbe acest lucru devenit deja obisnuinta.
Cel mai util lucru ar fi ca atunci cand trimiti o sesizare, sa ai posibilitatea sa faci publica problema semnalata, impreuna cu update-uri ulterioare. In felul acesta s-ar vedea clar de catre toti oamenii (inclusiv presa) situatii de genul: “groapa pe strada semnalata acum 3 luni, lasata nereparata”. Sau “ambrozie pe domeniul public + update: ia uitati cat a crescut de la ultima sesizare de acum 2 luni!”. Sau, in cazul de fata, “strazi nematurate de cativa ani”. Pardon, le-am mai maturat eu… Ca asa e frumos, sa platim impozit fiecare, apoi din buget sa se duca zeci de milioane de euro anual pentru servicii de salubritate, dar sa strangem gunoaie si sa maturam noi in timpul liber.
Parca de cand e Fritz e mai curat orasul… Si totusi vremea inca nu ajuta deloc.
In parcul central exista cateva cladiri in paragina si un teren de sport la fel in paragina. Ieri dintr-una dintre aceste clariri iesea fum si am vazut niste boschetari care intrau si ieseau de acolo. Nu cred ca acesta cladiri nu apartin nimanui, si nici nu cred ca e potrivit ca in parcul central sa fie adapost pentru boschetari. Cui ar trebui sa ne adresam ca sa se curate si acolo si sa se scoata acei oameni de acolo?
-
Sigur, sigur, aici, in comentariile de pe tion e locul potrivit. Eventual poti sa incerci si pe fb. Dar tot asa, intr-un cmentariu, pe vreo pagina obscura, nimic legat de vreo institutie.
-
Bunä ziua.Tot D. NUL Fritz trebuie informat.
Săptămâna trecuta în 06.01.2021 a fost programata pentru curățenie strada Ioan Rațiu.
Nu a fost nimeni. Poate cei ce fac curatenie nu știu ca aceasta strada este în doua locații, fără continuitate.
Am ajuns sa vedem in presa anuntat ceva ce inainte de epoca robuliana era o normalitate pe strazile timisoarei. De fapt era chiar mai mult decat nirmalitate timisoare pe vremea lui ciuhandu fiind invidiata pentru retim si pentru curatenia de pe strazi!
In cartier Aeroport nu vine nimeni sa faca curat pe străzi. Suntem un cartier care aparține de Timisoara doar cu taxele si impozitele, adică cu obligațiile…..
O practica foarte buna.
Daca in acelasi timp s-ar observa cu aceasta ocazie si de exemplu ca
in statia de autobuze Domasnean(foarte utilizata), din fata lui Lidl,
este un stalp de iluminat cu camin de tablou electric, pe post de cos de gunoi,
in vreme ce in statia de tramvai sunt plantate 4 cosuri de gunoi, inaccesibile insa din statia de autobuze,
si asta de cel putin un an, cel putin,
ar fi si mai bine.
Poate se sesizeaza cineva(STPT poate,desi nu prea cred).
Multumesc.