În perioada 21 – 24 septembrie, funcționarii din cadrul Direcției Infrastructură Verde a Primăriei Municipiului Timișoara (direcție din noua organigramă suspendată de instanță – n.r.), cât și angajații celor trei firme care se ocupă de întreținerea parcurilor și spațiilor verzi din oraș vor participa la un curs de arboricultură urbană organizat de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP.
Evenimentul face parte din campania de creștere a calității spațiilor verzi din țară și este o inițiativă lansată la nivel național de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP în parteneriat cu companiile Enel, transmit reprezentanții instituției de pe C.D. Loga. Scopul este îmbunătățirea zonelor verzi din interiorul localităților prin protejarea arborilor.
„Evenimentul de la Timișoara va cuprinde elemente teoretice și practice, urmând ca participanții să fie instruiți cu privire la folosirea Registrului Verde și să descopere exemple de bună practică în acest sens. Mai mult, Cursul de Arboricultură Urbană va avea în structura sa o componentă extrem de importantă pentru crearea unor orașe durabile, respectiv tomografierea arborilor veterani. Acest proces non-invaziv este esențial pentru menținerea unui mediu sigur și sănătos, echipamentele folosite având capacitatea de a analiza structura arborelui și de a observa cât de afectată este rezistență sa”, spun reprezentanții PMT.
În timpul cursului vor fi realizate și intervenții de tăiere în coronamentele unor arbori cu poziționări diferite în cadrul infrastructuri verzi. Intervențiile vor avea loc alături de specialiști ai AsoP România și de arboricultori atestați la nivel internațional, reprezentanți ai ARA – Asociația Română de Arboricultură.
Primăria Timișoara se chinuie de ceva timp să cumpere un tomograf pentru arbori, după licitații eșuate. Timișoara nu are, în prezent, nici Registrul Spațiilor Verzi, după ce peisagiștii au reușit anularea acestuia în instanță.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
Xarboricultură urbană????? WTF sunteti cu toti fumati?
singuri in EU care fac asa ceva sunt cei din tarile nordice si cei din germania fac pregatirile cu aia dar voi aveti pe uni care sunt mult peste aceia nu???? alta hotie
Vezi, Monet avea tomograf si gradina lui arata bine, daca noi n-avem, normal ca arata ca ceapa toate parcurile.
Fritz, cere imprumut un tomograf de la bucuresti, ca aia au, sau faceti ceva la nivel de asociatia municipiilor, nu ne trebuie un tomograf in fiecare oras pentru cativa copaci batrani, doara nu sta nimeni sa-i verifice zilnic. sper.
Sau… asta e numa asa, sa arunci bani sa se plimbe unu cu tomograful prin parc periodic, chit ca nu e cazul? alte metode de sifonat bani mai aveti in cap?