Cursul se va derula în perioada 13 septembrie – 23 octombrie 2010, după ce va avea loc preselecţia solicitanţilor. După evaluarea finală, persoanele care vor fi atestate ca şi asistenţi maternali profesionişti vor deveni angajaţi ai DGASPC Timiş şi vor primi în plasament copii aflaţi în dificultate, în funcţie de nevoi şi de legislaţia în vigoare. Prin intermendiul acestui curs, instituţia îşi propune să formeze 50 de asistenţi maternali profesionişti, care vor primi în plasament în special copii cu vârsta de până la 2 ani. Este vorba în principiu despre copii părăsiţi în spitale şi maternităţi şi despre copiii mici abuzaţi sau neglijaţi de părinţi.
Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament şi să aibă în folosinţă o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament. Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.
Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, precum şi formularele de înscriere, pot fi obţinute la Serviciul Evaluare şi Monitorizare Asistenţi Maternali Profesionişti din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 54 şi 45. Înscrierile la acest curs vor avea loc la sediul DGASPC Timiş (Piaţa Regina Maria nr. 3, Timişoara), în perioada 10 mai – 10 iunie 2010.
Citiți principiile noastre de moderare aici!