Miercuri și joi, la Timișoara are loc un curs susținut de specialiști în comunicare de la București în ceea ce privește comunicarea între cadre medicale și pacient. Sunt 15 cadre medicale în această serie de curs, printre care trei medici, patru asistenți, în special personal tânăr, care odată format să poată transmite și celorlalți lucrurile învățate.
„Am considerat că în ceea ce privește personalul tânăr este important să se formeze de la început în felul acesta și să transmită mai departe celorlalți colegi. Participanții la curs sunt de la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Timișoara, de la clinicile de boli infecțioase. Foarte probabil va urma și un al doilea astfel de curs, o serie de astfel de cursuri pentru îmbunătățirea relațiilor între medic și pacient. Și noi simțim nevoia ca această comunicare să fie îmbunătățită, aceasta e ceea ce face diferența între spitalele de stat și spitalele private sau cele din străinătate. În spital avem preocuparea de a îmbunătăți această relație medic-pacient și pentru asta am finanțat, prin intermediul Asociației Spitalului «Victor Babeș», un astfel de curs. Pacienții au nevoie de compasiune, doctorul trebuie să empatizeze cu ei”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Clinica II Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara și reprezentant al Asociației Spitalului „Victor Babeș”.
Cursul face parte din formarea profesională a angajaților și este susținut financiar de Asociația Spitalului „Victor Babeș”, o organizație nonprofit.
TION v-a prezentat în anii trecuți o serie de materiale având tema „Pacienții vor respect!”, iar doctorul Virgil Musta a fost unul dintre medicii intervievați în legătură cu acest subiect.
Trimite articolul
X“Pacientii au nevoie de compasiune”… si multi de psiholog dupa ce ramân cu buzunarele goale la trecerea medicilor si asistentelor.Upsss,dar si psihologul tot medic este…
Mai e mult pana acolo !!
iar cadrele medicale nu sunt dispuse sa le ofere compasiune ,o asistenta dintr-un spital le spunea pacientilor daca te-ai nascut trebuie sa si mori adevarata compasiune nu alta
dfa
compasiunea fata de aproapele tau aflat in impas nu se invata prin vorbe, cursuri, seminarii, etc. Se castiga prin fapte, care au la baza o structura educationala sanatoasa.