Fondurile pentru implementarea proiectului au fost obţinute prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”. Prin acest proiect se urmăreşte eliminarea discriminării din motive precum vârsta, lipsa educaţiei şi a competenţelor profesionale. Concret, prin acest proiect se va asigura formarea profesională pentru 140 de locuitori din zona rurală, persoane fără ocupaţie, şomeri de lungă durată, persoane casnice, persoane cu dizabilităţi, cetăţeni de etnie rromă. În această săptămână, primii 59 de cursanţi, din care 35 sunt femei, au absolvit cursuri de calificare în diverse meserii: lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii şi lucrător finisor în construcţii. Costurile cursurilor au fost asigurate integral prin proiect, iar diploma pe care o vor obţine absolvenţii este eliberată de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA) şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, fiind recunoscută în toate ţările Uniunii Europene.
Începînd din februarie, la Primăria Moraviţa, care pune în practică proiectul împreună cu Fundaţia Româno-Germană din Timişoara, reîncep înscrierile pentru o nouă sesiune de cursuri de calificare. Acestea durează 75 de zile, sunt gratuite pentru şomeri, persoane fără venituri, persoane casnice, persoane întreţinute, lucrători în agricultura de subzistenţă, cu condiţia ca aceştia să aibă domiciliul în zona rurală din judeţul Timiş şi să aibă vârsta între 18 şi 60 de ani.
Cei care doresc să se înscrie la cursuri se pot adresa managerului de proiect, Diana Asoltanei, e-mail: dasoltanei@gmail.com, prmrmoravita@yahoo.com, sau mai pot obţine informaţii de la Adina Borza, asistent manager la Primăria Moraviţa, la telefon 0256-397251, sau de pe site-ul www.primariamoravita.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!