Universitatea de Vest din Timișoara a realizat de săptămâna trecută un program de studii postdoctorale adresat cetățenilor din Ucraina, cu o durată de 24 de luni, în domeniile: economiei, chimiei, ciberneticii, matematicii, filologiei, fizicii, finanțelor publice, geografiei, științelor politice, științelor educației, sociologiei, dreptului, istoriei, filosofiei, precum și pentru domeniile vocaționale (artă, muzică și arte performative).
Doi cetățeni din Ucraina au cerut integrarea în învățământ: un profesor asociat, membru al Departamentului de Management Strategic din cadrul Institutului Politehnic din Harkov și, în cadrul programului de burse postdoctorale oferite de UVT refugiaților ucraineni, un doctor în artă de la Universitatea Națională de Tehnologie și Design (Kyiv National University of Technologies and Design).
Program de învățare intensivă a limbii române
Universitatea de Vest anunță organizarea unui nou program de învățare intensivă a limbii române, ce se va desfășura în perioada 9 mai – 15 septembrie, oferit în regim gratuit persoanelor interesate, studenților și candidaților la studii din Ucraina, în vederea continuării sau începerii studiilor în învățământul superior din România, în anul 2022.
Cursul îi va pregăti pe doritori pentru nivelul de competență lingvistică B1, în scris, vorbit și citit.
„Programul de învățare a limbii române va fi orientat spre formarea și dezvoltarea competențelor de comunicare în limba română conform reglementărilor CECRL (receptare scrisă, receptare orală, exprimare scrisă, exprimare orală), într-un format adaptat al structurii programului pregătitor de limba română pentru cetățenii străini.
Cursurile vor fi susținute de o echipă de cadre didactice cu experiență în predarea limbii române ca limbă străină din cadrul Colectivului de limba română și an pregătitor al Departamentului de studii românești din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie”, anunță reprezentanții UVT.
Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 28 aprilie – 8 mai 2022, prin înregistrare AICI.
Vor fi în total 350 de ore, din care 224 de ore activități didactice față în față și 126 de ore – activități individuale, consultații, recapitulări, evaluări.
Pot participa între 10 și maximum 35 de candidați, iar cursul va fi în format hibrid (față în față sau online, pentru cursanții care nu se află în Timișoara, pe platformele Google Classroom și Google Meet). Cursurile fizice vor avea loc la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Str. Oituz, nr. 4 sau Bd. Vasile Pârvan, nr. 4.
Pentru detalii suplimentare puteți contacta: Departamentul de Relații Internaționale al UVT prin e-mail la: international-admissions@e-uvt.ro.
Trimite articolul
XVezi si Scolile romanesti din Bucovina de Nord