Melomanii timişoreni nu mai sunt nevoiţi să asculte Brahms sau Liszt înfofoliţi în blanuri ori cu paltoanele pe genunchi. În foaierul Sălii Capitol, în dreapta intrării, a fost amenajată garderoba pentru public.
„Ştiu că mai ales doamnele vor să-şi lase la garderobă blănurile şi să-şi etaleze ţinutele elegante, rochiile cu decolteuri şi bjuteriile, iar acum problema cu încălzirea în sală e rezolvată. Cum schema de angajări este blocată, nu aveam decât varianta colaborării prin voluntariat. Pentru a lua în grijă garderoba am apelat la pensionari. Întâi, la pensionarii noştri, pentru că ei sunt ataşati de instituţie, cunosc regulile şi m-am gândit că vor fi ca la ei acasă. Apoi, am apelat la Asociaţia Seniorilor din Municipiul Timişoara (ASMT), cu care am încheiat un parteneriat. Avem în acest moment şase pensionari colaboratori pentru garderobă”, ne-a declarat Ioan Coriolan Gârboni.
Directorul Filarmonicii Banatul nu se fereşte să aducă drept argument pentru acest parteneriat cu pensionarii cutuma în virtutea căreia oamenii „obişnuiesc să mai lase 2-3 lei când îşi iau paltonul şi, la pensiile de astăzi, orice bănuţ pică bine”. De altfel, Gârboni susţine că Filarmonica Banatul i-a reangajat, în măsura posibilităţilor, pe muzicienii care au primit pensii foarte mici la finalul anilor de muncă, iar cu alţii colaborează pentru concerte şi turnee.
Totodată, directorul Filarmonicii Banatul a anunţat că din această săptămână este funcţional sistemul de cumpărare on-line a biletelor pentru concerte, ceea ce, speră Gârboni, va mai reduce aglomeraţia la intrarea în sală.
S.P.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!