Cea de-a treia licitație pentru construirea stadionului „lego” din Calea Buziașului pare a fi de succes în comparație cu cele anterioare.
În cadrul acestei proceduri, de realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor pentru ridicarea noului stadion pe structură metalică sunt interesate patru firme: TEHNODOMUS SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB România și KESZ Construcții România. Ofertele au fost deschise luni, 31 octombrie, la ora 15, iar acum urmează evaluarea acestora.
„Primul stadion construit în Timișoara după Revoluție va fi în Calea Buziașului. Astăzi am primit patru oferte pentru acest proiect esențial pentru orașul nostru. Dacă totul merge bine, noua arenă va fi deschisă peste doi ani și jumătate”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.
Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.
„Unii m-au condamnat, alții m-au ironizat pentru încăpățânarea mea de a merge mai departe. Unii au încercat să mă convingă să renunț, că nu exista șansa construirii lui, alții că e prea mic… Am continuat să merg pe acest drum, înainte, cu speranță că demersurile mele vor genera construcția lui. Este necesar pentru că, în momentul de față, nu avem un loc unde să se desfășoare un meci de fotbal în condiții normale, civilizate. Echipele noastre trebuie să-și desfășoare, de multe ori, meciurile de acasă în deplasare. Echipa de tineret a României a jucat la Șag săptămână trecută, în Timișoara nu se putea! […] Fotbalul timișorean este unul dintre puținele din țară care poate produce bani datorită emulației suporterilor minunați”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără, inițiatorul proiectului.
Viitorul stadion va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.
Valoarea estimată pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor este aproape 122 de milioane de lei, cu TVA, adică 24,4 milioane de euro. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local al Timișoarei.
Pe aceeași temă:
Un nou eșec: nicio ofertă pentru stadionul „lego” din Calea Buziașului
Stadionul „lego” din Calea Buziașului, scos a treia oară la licitație de Primăria Timișoara
Trimite articolul
Xsigur ca da, sunt convins ca totul e perfect legal, fara mis-masuri, nepuscariabil, ceva baieti destepti care nu merita sa fie spanzurati cu sacii legati de gat
-
Sa castige TEHNODOMUS, ca il termina in 7 ani ca pe stadionul Francisc Neumann din ARAD
Robu avea dorinta/obsesia sa faca fantani cu o firma din cluj. Asta are dorinta/obsesia sa faca stadion lego. Sa faca un spital din care nu pleci cu alte boli.
Sa castige TEHNODOMUS, ca il termina in 7 ani ca pe stadionul Francisc Neumann din ARAD
Din nou parcările nu au spații verzi.
Sunt doar o întindere imensă de asfalt.
Vara, când se încinge asfaltul respectiv, e o plăcere să îți lași mașina acolo.
Ce e atât de greu să prevadă niște fâșii de zonă verde (iarbă + pomi) între rândurile de parcare ?