În perioada 5-16 iulie are loc acțiunea de dezinsecție realizată de Primăria Timișoara și firma Coral Impex din Ploiești. Se intervine la sol, în intervalul 22.30-5 și aerian, în intervalul 5.30-9 și 18-21.
Soluțiile sunt avizate de Ministerul Sănătății: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, și Vectobac WG, având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis.
Crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării acestora. Timișorenii pot fi amendați cu sume între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice dacă nu efectuează, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecție, dezinfecție, lucrări de salubrizare și igienizare a spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, a spațiilor interioare și exterioare din jurul clădirilor.
În cazul în care vremea se strică, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XAveti dreptate trebuie facut din aer(cu avionul)ca balariile sant asa de inalte ca daca Domnul Primar FRITZ merge in vizita pe teren nu il vede nimeni.Ca asa se pare ca de la geamurile primariei nu se vad buruienile cat casa .Ca de taiat nu are timp nimeni ca trebuiesc sa participe la concursuri pentru posturi,cumparari de sevici de mii de euro,mochete,birouri si calculatoare
E o mare inselatorie. Data trecuta dupa ce au survolat avioanele s-au inmultit foarte mult gazele si tantarii in zona Modern. Nu stiu cu ce ati dat dar mai bine nu dadeati !
Am inteles ca Fritz nu mai da spaga si baietii nu mai baga solutie in avion 🙂
N-avem nevoie. Multumesc
De poimarti, daca nu mai sunt fonduri de furat, daunatorii cu doua picioare se reorienteaza catre alte meleaguri. Ramanem aici cu saracia noastra, cu oieritul, agricultura de subzistenta dar cu produse bio in mod natural, cu orasele molcome cu aspect boem, istoric, preturi mici, cate o cladire cu IT isti care mai iau si ei proiecte in parte cu alti low cost tech workers de prin India, cu carciumioare la sosea, mai mult pustii decat pline ochi, dar cu mancare buna daca nu il enervezi pe jupanu’… Pleaca si videochaturile si jocurile de noroc si afacerile farmaceutice care vand de la ciuperca stejarului contra cheliei la roboti de scarpinat pe spate…
Etțerera, etțetera
Dezinsecția se face pentru tantarii cu două picioare?
daca se poate rabla aia de avion sa inceapa sa stropeasca de la ora 5 dimineata ca si-așa nu intereseaza pe nimeni de galagia din orele noptii
In Occident NU se pulverizeaza un oras sau o localitate populata cu chimicale din avion!!! Acest sistem este specific pentru mlastini sau maluri de ape, insecta fiind atrasa de umezeala unde femela depune oua.
Va dau o indicatie, poate cineva o va transmite “forurilor competente” ale orasului: în Franta, tara care are granite maritime, deci umezeala, exista o intreprindere care foloseste un sistem ECOLOGIC de prindere si stârpire a tântarilor. Nici o alta insecta, sau animal, sau om, NU este afectata de acest sistem!!! Sistemul foloseste imitarea de feromone omenesc la care tântarul reactioneza si este atras în capcana. Este intreprinderea QISTA (https://qista.com/en). Astfel, orasul Hyeres (Franta) a instalat vreo 160 de asemenea “capcane” de tântari si reusita este totala. Azi, 4 Iulie 2021, canalul de televiziune France 5 a prezentat o emisiune despre problema tântarilor si metodele de stârpire. Metoda firmei QISTA ar fi cea mai eficace! (mentionez ca nu sunt angajat al acestei firme si nu am nici cea mai mica legatura cu acest subiect). Stropirea din avion a unui oras întreg este o actiune împotriva sanatatii populatiei!