Nu puține au fost cazurile semnalate de timișoreni care s-au trezit cu parcarea blocată de bizoni. Dacă au avut ghinionul ca acest lucru să se întâmple în weekend sau după ora 17, li se comunica de către Poliția Locală să aibă răbdare, deoarece SDM nu are mașini.
Luni, însă, tocmai Poliția Locală a transmis că, după un an și jumătate de contract, SDM va ridica mașini timp de 12 ore pe zi.
„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează permanent pentru asigurarea fluenței traficului rutier prin luarea măsurilor legale împotriva celor care parchează în zonele marcate cu indicatoare care restricționează oprirea sau staționarea, care opresc sau staționează pe pistele special destinate bicicliștilor, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, care blochează intrările în curți, garaje etc, pe spațiile verzi ori care staționează pe liniile de tramvai sau prea aproape de acestea obstrucționând circulația mijloacelor de transport în comun. Pentru că există tot mai multe constatări de acest gen și numeroase sesizări de la cetățeni, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA să fie prelungit, de la data de 1 septembrie 2018, la 12 ore, programul în ceea ce privește ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar”, au transmis cei de la Poliția Locală.
Problema este, însă, că, potrivit Hotărârii Consiliului Local 50 din 21 februarie 2017 „programul de desfăşurare a activităţilor de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor oprite/staţionate neregulamentar şi a vehiculelor abandonate şi fără stăpân este în intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni-vineri. În caz de intervenţie rapidă (situaţii de urgenţă) programul activităţilor de ridicare este în intervalul orar 0.00-24.00 de luni-duminică”.
Ceea ce înseamnă că, timp de un an și jumătate cei de la SDM nu și-au respectat contractul de 12 ore pe zi. Nu îl respectă nici acum, ci abia de la 1 septembrie, dar, fiind o societate a Consiliului Local Timișoara, nici nu au fost trași la răspundere pentru asta. Și probabil nici nu vor fi.
Ce s-a schimbat acum? Conform unor surse din cadrul administrației locale, SDM a reușit să achiziționeze abia acum o a doua mașină de ridicat și să suplimenteze personalul care o deservește.
Cei care parchează neregulamentar se pot trezi cu o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei și o taxă de 500 de lei pentru transport și depozitare.
Conform polițiștilor locali, doar luna trecută timișorenii au făcut 133 de sesizări legate de autoturisme parcate ilegal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!