Dacă ajungeți la Surduc puteți folosi gratuit canoele puse la dispoziție prin proiectul transfrontalier Eco Timiș, la fel și catamaranul.
„Zile de vară pline de aventură: cu canoe pe Surduc. În fiecare zi, pe lacul Surduc pot fi închiriate gratuit 8 dintre canoele Eco Timiș achiziționate de Turism Timiș prin intermediul Interreg IPA CBC Romania-Serbia Programme. Turiștii le pot găsi la Plaja Raysa&Raluca, acolo unde își pot petrece întreaga zi făcând plajă și baie, și unde au acces la facilități de servire a mesei în regim propriu”, transmit cei de la Eco Timiș.
Puteți face plimbări gratuite și cu catamaranul până în 18 octombrie 2020. În weekend, un angajat al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș se va afla în comuna Fârdea, pe Lacul Surduc, și va efectua plimbări gratuite cu turiștii, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00 – 16.00. Pentru grupurile mai mari de opt persoane se recomandă programări la numărul de telefon 0721 779 225.
Printr-un protocol încheiat de APDT Timiș cu societatea Pej Company, turiștii care pleacă din Timișoara vor avea la dispoziție și transport gratuit până la Fârdea. Un microbuz cu 19 locuri va pleca sâmbăta și duminica, la ora 10,00, de la Bastionul Theresia spre Fârdea, și se va întoarce la ora 16,00. Informații la telefon 0732 702020.
Eco Timiș este un proiect România-Serbia, care are ca scop promovarea turismului ecologic prin creionarea și marcarea unor trasee de cicloturism pe cărări naturale de-a lungul Timișului și in valea acestuia, dezvoltarea și marcarea unor plaje și locuri de pescuit sportiv, amplasarea de bănci și umbrare și a unor observatoare de păsări. Turiștii au gratuit la dispoziție biciclete, canoe și un catamaran pentru plimbări pe Timiș și de-a lungul acestuia.
Proiectul este dezvoltat de Centrul pentru voluntariat și mișcarea pentru protecția naturii din Pancevo, Serbia, alături de Camera de Comerț Pancevo, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș si Asociația Miltonia Timișoara.
Prin intermediul acestui proiect transfrontalier au fost achiziționate 30 de biciclete, 12 canoe, un catamaran și mobilier urban, în valoare totală de aproape 200.000 de euro.
Trimite articolul
XRelocati un vaporetto pentru Lacul Surduc !
S-a dus naibii si lacul Surduc. Ca sa inchiriezi alea trebuie sa intri in camping, evident ca cu taxa de acces.
Toti smecherii si-au luat terenuri pana in lac, inclusiv ala cu campingul, care ia 5 lei de persoana ca sa permita accesul la apa, permis de fapt prin legea apelor.
Daca vrei sa vii cu cortul, cu rulota, pana prin 2004-2005, cand era acces pana la apa, acum nu mai poti: acolo e camping, iar in rest sunt smecherii cu cabane. Ar trebui ca statul sa-i ia la puricat, sa dovedeasca cu acte ca au ridicat legal cabanele, imprejmuirile, si sa dezvaluie de unde au avut bani de asa ceva.
-
Domnule Ilie, sunteti cam naiv. Evident ca sunt deja mana-n mana cu statul, despre ce vorbim? Sa nu aveti impresia ca nu se cunosc aceste practici, dar cu banii potriviti cumperi Romania!