Pentru depozitarea materialelor necesare procesului electoral s-a apelat la Poliţia de Frontieră care, şi în anii trecuţi, a pus la dispoziţia autorităţilor un spaţiu corespunzător pentru păstrarea buletinelor de vot.
În total, în Timiş vor fi 689 secţii de vot, un record pentru judeţ, situaţia a apărut mai ales din cauza secţiilor de votare speciale, destinate celor care vor vota în afara localităţii de domiciliu. Numai în Timişoara vor fi opt asemenea secţii. Surpriza mare a apărut când Marossy a solicitat sprijinul deconcentratelor în oferirea de autoturisme cu şofer şi de specialişti IT care să ajute la instalarea programelor necesare şi a webcam-urilor în aceste secţii de vot speciale. În jur de jumătate dintre reprezentanţii instituţiilor prezenţi la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural a anunţat că nu au asemenea specialişti! Situaţia a fost asemănătoare, poate puţin mai bună, în ceea ce priveşte autoturismele aflate în utilizarea instituţiilor respective.
Autovehiculele sunt necesare pentru verificarea modului de organizare a secţiilor de votare, a modului în care acestea sunt dotate cu cabine de vot sau alte asemenea. Se pare că maşini nu prea sunt disponibile. În unele cazuri există maşini dar nu există şoferi. Se pare că problemele bugetare au cam eliminat şoferii din lista de personal. Un reprezentant a întrebat ce fel de maşini sunt necesare. „De la Dacii normale, până la Dacii papuc, nu e necesar un volum mare pentru transport”, spunea Marossy. Răspunsul a venit prompt: „Din păcate nu avem Dacii!”, semn că dotarea deconcentratelor din Timiş este destul de bună. Probabil modelele străine sunt mai fiabile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!