În cadrul acesteia, vor fi selectate persoane din grupul țintă – persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri, manageri şi angajaţi din mediul rural, care vor beneficia de participare gratuită la cursurile de calificare vocațională, competențe antreprenoriale și competențe IT.
Cursurile se vor desfășura la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la Primăriile din Moșnița Nouă și Dumbrăvița din județul Timiș, la Arad, Zăbrani și Șiria din județul Arad, dar și în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Centru și Sud-Est.
Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, mai precis asigurarea pregătirii profesionale pentru cei din mediul rural pentru a se angaja în activităţi nonagricole.
Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi a acelora care vor iniţia activităţi economice non agricole independente.
De asemenea, pe lista obiectivelor se află crearea unui Centru de Consiliere şi Orientare Profesională în Regiunea Vest şi a unui punct regional al Centrului în Regiunea Nord-Est.
Acestea vor sprijini persoanele din grupul ţintă să înceapă o activitate independentă sau să obţină un loc de muncă în domeniul non-agricol, fapt ce reprezintă un beneficiu major pentru tinerii din mediul rural aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru şomeri și persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, în special femei.
În paralel cu programele de consiliere și orientare profesională, vor fi oferite activități și servicii suport de promovare și dezvoltare a antreprenoriatului pentru persoanele care doresc să demareze o afacere în domeniul non-agricol din zonele rurale.
Valoarea totală a proiectului depăşeşte cu puţin 9 milioane de lei, din care 8,8 milioane este finanţare nerambursabilă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!