Anunțul a fost publicat pe SEAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 6 iulie.
Contractul va avea o clauză suspensivă. Astfel, ordinul de începere pentru întocmirea documentației de dezafectare a stadionului va fi emis doar după promovarea și aprobarea a două hotărâri de guvern.
Una vizează aprobarea principalilor indicatori tehnico – economici (faza studiu de fezabilitate), implicit, a surselor de finanțare. O a doua hotărâre de guvern se va referi la aprobarea demolării vechiului stadion „Dan Păltinişanu” și construirea unuia nou pe același amplasament.
Serviciile de proiectare vor trebui finalizate în cel mult 95 de zile de la ordinul de începere. Licitația cuprinde și asistența tehnică. Aceasta va fi asigurată pe toată perioada de execuție a lucrărilor de demolare, fără a fi percepute costuri suplimentare.
Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Suma estimată pentru documentație și asistență tehnică se ridică la 543.000 lei, cu TVA inclus, adică aproape 110.000 de euro.
Despre demolarea stadionului „Dan Păltinișanu” se vorbește deja de câțiva ani. Anul trecut, președintele Consiliului Județean Alin Nica spunea că, dacă totul decurge conform planului, demolarea va începe în toamnă.
Noul stadion care ar urma să fie construit în locul lui „Dan Păltinișanu” va avea 30.000 de locuri și va costa 600.000.000 de lei, echivalentul a 121 de milioane de euro.
Primarul Dominic Fritz a semnat, la jumătatea lunii mai a acestui an, certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri. Arhitectul-șef al Timișoarei Gabriel Almăjan a mers atunci la București pentru mai multe discuții tehnice privind planificarea urbanistică a sălii polivalente și a stadionului. Împreună cu el a participat la discuții viceprimarul Cosmin Tabără și o delegație a Consiliului Județean Timiș. Noua sală polivalentă va avea 16.000 de locuri.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XRamane terenul si pista de atletism pentru folosul tuturor iar un alt stadion se construieste in alta parte in afara orasului. Propunere mea.
Judetul nostru are disponibili 121 de milioane de euro pentru jocul cu mingiuca si trasul de tricouri?! Oooo, deci n-o sa mai fie nevoie sa-mi cumpar singur bandaje cand merg la spital??? Ce faaaain!
macar sa-l faca disponibil pentru alte sporturi… pentru ca Timisoara si fotbal in aceasi propozitie eventual mai vedem in ziarele locale. Daca mai exista echipa oficiala a orasului se poate antrena in parcul rozelor la miuta, maximum.
bine ca este sarcina cjt, primaria are nevoie de bani pentru amenzile primite de coldterm…
Ce rost mai are stadionul lui Tabara?
In cate secole se amortizeaza? Spui pnl si tragi apa.
-
la fel spui si usr, psd, aur si tragi apa, daca chiar vrei sa fim corecti
La 48 de ani de la finala cupei Romaniei disputate in 23 iunie 1974 cei care au tinut si atunci cu Poli si cu Timisoara vor un stadion de care sa fie mandrii ! Daca judetul mai era condus, ca atunci ( domnul Mihai Telescu) de cineva care sa iubeasca acest oras, am fi avut de mult cea ce meritam. Dar cind perifericii ajung sa conduca si sa-si dea cu parea,
se alege praful…
ERA SI CAZUL !
Pai daca-l scoate in afara trebuie construita toata infrastructura, aici ai tramvai langa, cu directa legatura cu gara, ai statii de autobuz si firobuz, ai spatiu de parcare si parc+terenuri de antrenament, ai tot ce trebuie mai putin stadion, cat despre cei ce spun ca nu-i nevoie, ei bine un stadion poate produce bani prin diferite evenimente, nu doar fotbal, dar daca ne referim strict la fotbal hai sa vorbim despre un campionat european de juniori, voi va dati seama cati oameni ar putea aduce in oras? cate incasari ar fi la hoteluri si restaurante? ei bine de acolo se intorc bani si la bugetul statului. Din pacate in urmatorii 10 ani nu cred ca vom vedea stadion nou.
Omule, pentru un stadion în afara orașului îți trebuie un drum mare de legătură între ele.Iar asta îți asigur eu că nu o să se facă!