În ceea ce privește continuarea lucrărilor începute, CJT a prevăzut în buget suma de 640.000 de lei pentru finalizarea Centrului de colectare legume – fructe din comuna Tomnatic.
De asemenea, alți 1.285.000 de lei sunt destinați lucrărilor de renovare de la Centrul de recuperare „Speranța” pentru copiii cu dizabilități.
Continuarea lucrărilor la Bazinul de înot didactic din Jimbolia beneficiază de 4,1 milioane de lei.
Alți 1,2 milioane de lei sunt prevăzuți pentru reabilitarea/modernizarea sistemului de încălzire/climatizare în corpul vechi al clădirii Palatului Administrativ și încă 2,1 milioane lei pentru lucrări exterioare la imobil.
Pentru locuinţele ANL de la Giroc (asigurare utilităţi, lucrări de execuţie, consultanță, supervizare, taxe etc.), CJ Timiș a alocat în bugetul de anul acesta suma de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Totodată, 614.000 lei vor fi cheltuiți pentru implementare platformă digitală integrată.
Suma de 1,4 milioane de lei reprezintă contribuția CJT la proiectul regional cu fonduri europene privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Timiș.
La capitolul Obiective noi de investiții, administrația județeană a prevăzut 1 milion de lei pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”.
Tot 1 milion de lei sunt alocați pentru reabilitarea reţelelor electrice din Palatul Administrativ, în vreme ce proiectarea și achiziția a două noi centrale termice se ridică la 1,5 milioane de lei.
Palatul Administrativ, sediul CJT mai beneficiază de 350.000 de lei pentru amenajarea holului și a sălii de protocol de la subsol.
De asemenea, sunt prevăzute următoarele sume pentru proiecte propuse de comunitate și finanțate prin bugetul participativ al CJ Timiș: 150.000 lei pentru proiectarea Orășelului Siguranței la Lugoj, peste 2 milioane lei pentru Judeţul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă, 150.000 lei pentru proiectarea unui adăpost pentru animale; 195.000 lei pentru proiectul Parc tematic Lunca Mureșului de la Cenad, aproape 350.000 de lei pentru proiectul „Construcţie scenă acte artistice”, 91.000 lei pentru amenajare spaţiu agrement rural – Păduricea din Biled și 1 milion de lei pentru înființarea unui centru destinat minorilor care au probleme cu drogurile.
Totodată, 220.000 de lei sunt prevăzuți pentru demolare și construcţie ministație nouă de epurare la Ciacova.
Tot la capitolul Investiții mai sunt bugetate și alte cheltuieli în valoare de peste 3,2 milioane de lei, cum ar fi 80.000 de lei pentru cumpărarea a cinci candelabre pentru Sala Revoluției din Palatul Administrativ, 150.000 lei pentru un Sistem multimedia interactiv, 400.000 lei pentru studii și analize, expertize tehnice și geotehnice, studii de prefezabilitate si de fezabilitate, audit energetic pentru construcţii din proprietatea publică și privată a judeţului Timiș și 250.000 lei pentru Parcul fotovoltaic de lângă Covaci: servicii elaborare documentaţie tehnică și consultanță, proiect tehnic etc.
500.000 de lei au fost prevăzuți în buget pentru participarea CJT la programele de dezvoltare şi protocoalele semnate, pregătirea și întocmirea documentațiilor tehnico – economice, pentru accesarea a diferite surse de finanţare în vederea realizării de obiective de investiţii, inclusiv eficientizare energetică, necesare dezvoltării judeţului Timiș + servicii de consultanţă, taxe, avize etc.
Pentru exproprieri a fost alocată suma de 300.000 lei.
CJT a mai prevăzut în buget suma de 2,5 milioane de lei pentru construirea unei noi stații pentru pompieri la Făget.
Totodată, 450.000 de ei sunt alocați pentru cumpărarea unui microbuz școlar destinat elevilor cu deficiențe de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara.
315.000 lei sunt direcționați pentru proiectarea Secției externe a Spitalului Județean de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie (balneofiziokineto terapie) din comuna Lovrin. Cea mai mare sumă, 10.055.000 lei este alocată Spitalului Județean din Timișoara pentru diverse investiții.
Suma de 1,7 milioane de lei este alocată Castelului Huniade pentru lucrări de restaurare și reprezintă contribuția CJT la finanțarea accesată prin intermediul PNRR.
Tot ca o contribuție la o finanțare europeană, instituția a prevăzut în buget de aproape 6 milioane de lei pentru revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni.
Expertiza și documentația necesare renovării fațadei Muzeului Național de Artă din Timișoara beneficiază de 500.000 lei.
La 190.000 de lei se ridică documentația pentru ridicarea Punctului muzeal de la Groși pe terenul donat de Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român.
Muzeul Satului Bănățean va primi 460.000 de lei pentru a transporta și renova o casă veche din Dragșina primită ca donație.
Alți 6,5 milioane de lei sunt alocați pentru continuarea lucrărilor la trei locuințe protejate și extinderea Centrului de zi de la Periam.
În ceea ce privește Aerodromul Cioca, CJT alocă anul acesta suma de 275.000 de lei pentru renovarea hangarului și aproape 800.000 de lei pentru Heliport.
Pentru demolarea și reamenajarea zidului parcării cu taxă de la fostul comisariat zonal din zona centrală a Timișoarei au fost bugetați 155.000 lei.
Asigurarea capacităţilor de transfer necesare pentru toate deșeurile municipale colectate prin upgradarea/modernizarea Stației de transfer Timișoara și Centrele de colectare Jimbolia, Deta și Făget – servicii de proiectare, verificare tehnică a proiectului, asistenţă tehnică (dirigenție de șantier), taxe, avize, execuție etc. va beneficia de 1,8 milioane de lei.
Alți peste 1,3 milioane de lei sunt prevăzuți pentru proiectul „Construirea drumului județean de legătură pentru conectarea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timișoara la Autostrada A1” – studiu de fezabilitate, proiect tehnic, exproprieri, documentații topo-cadastrale și servicii dobândire terenuri.
Amenajarea intersecției DJ 595C cu DN 58B la Birda (proiect tehnic şi execuţie) are alocate 1,3 milioane de lei.
Podețul care traversează canalul din Tapia va costa 4,5 milioane de lei.
Trei milioane de lei sunt prevăzuți pentru modernizarea DJ 593B Parța-Petroman, iar la peste 6 milioane de lei se ridică modernizarea DJ 609H Târgoviște-Babșa.
Găsiți AICI lista completă a investițiilor pe care Consiliul Județean Timiș intenționează să le facă în 2024.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
X“1,2 milioane de lei sunt prevăzuți pentru reabilitarea/modernizarea sistemului de încălzire/climatizare în corpul vechi al clădirii Palatului Administrativ și încă 2,1 milioane lei pentru lucrări exterioare la imobil”. Deci cam aproape de 6 milioane de lei (am adunat și sumele pentru alte cheltuieli la palatul administrativ) și doar 1,7 milioane pentru Castelul Huniade (Muzeul Banatului). De treizeci de ani să cacaie administrația (?) județului să restaureze un obiectiv istoric din buricul târgului. Probabil că 0.7 milioane costă înlocuirea mesh-ului.
Bineînțeles că pentru un țăran de la Dudeștii noi stadionul nu reprezintă nimic, dar pentru noi, timișorenii născuți și crescuți aici reprezintă mult. Stadionul, pe lângă fotbal, a fost un reper mai important că și fântână cu pești. La stadion și înainte de revoluție și după și-au petrecut generații și generații tinerețea. Toți tinerii din Timișoara ajungeau la stadion, fie sa se întâlnească cu alți prieteni, fie sa pedaleze, să alerge jos sau sus, să stea pur și simplu, mămicile plimbau copii în cărucior la stadion, iarna copii se dădeau cu sania pe zonele de acces auto. Repet un reper.
Rău că l-au lăsat să se degradeze. Și mai rău că vor să îl demoleze. Niste criminali. Trebuia renovat și lăsat pentru publicul larg.
-
Timisorean, ai dreptate, dar, din cate am inteles eu, il darama pe asta si ridica altu nou pe aceeasi locatie. Dar acest lucru nu pot sa-ti spun cand se apuca sa-l construiasca pe cel nou si nici cand va fi gata
-
Firca că ne înfrățim iară și că o să ieșim în stradă la fiecare mișcare greșită a lor…de aia nu ridica stadionul nou,era singur loc unde ne adunam toți și eram un singur GLAS!!!!!! Le este frica de noi uniți
Și eu am crescut cu Stadionul,păcat.daca nu se reabilitează,ca și abatorul de altfel.Intrebare:Podulețul de lângă Parcul Copiilor pe când e gata???nimic,nimic????
Propun un buget de un miliard pentru proiectarea și construirea unui bordel județean !
Râdem, glumim – …em, plătim …
-
Ai dreptate…
”Pentru demolarea și reamenajarea zidului parcării cu taxă de la fostul comisariat zonal din zona centrală a Timișoarei au fost bugetați 155.000 lei.”
Deci, peste 30.000 euro pt daramarea unui gard…?
”Totodată, 450.000 de ei sunt alocați pentru cumpărarea unui microbuz școlar destinat elevilor cu deficiențe de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara.”
90.000 euro un mocrobuz…?
”80.000 de lei pentru cumpărarea a cinci candelabre pentru Sala Revoluției din Palatul Administrativ”
16.000 euro 5 candelabre…?
”Podețul care traversează canalul din Tapia va costa 4,5 milioane de lei.”
Un podet aproape 1.000.000 euro…?
Acolo se duc banii nostri, pe lucrari sau achizitii la preturi exagerate…
Si asta este doar ce se scoate la vedere… cate altele mai sant…?