Asocierea SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA a întocmit studiul de fezabilitate pentru noul stadion cu 30.000 de locuri.
„Mâine (n.r. – marți, 28 noiembrie) este practic ultima fază premergătoare acțiunii de emitere a hotărârilor de guvern, de demolare, respectiv de construire a noului stadion. Și mă refer aici la acea decizie formală din comisia interministerială de aprobare a indicatorilor tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate, indicatori modificați în funcție de avizele de la diferite instituții avizatoare care s-au solicitat pe parcursul elaborării acestui studiu. Urmează intrarea efectivă în ședință de Guvern și mă aștept ca promisiunea făcută de domnul președinte al Camerei Deputaților (n.r. – Alfred Simonis) și de domnul premier (n.r. – Marcel Ciolacu) că nu vor prelungi acest proces de decizie și de emitere a acestor hotărâri de Guvern să fie respectată, iar în următoarele săptămâni, acest proiect foarte important pentru Timișoara și Timiș să aibă cele două hotărâri de guvern necesare avansării: consiliul județean să poată să demoleze stadionul actual, iar CNI (n.r. – Compania Națională de Investiții) să înceapă procedurile pentru achiziția lucrărilor de proiectare și de execuție efectivă în teren a noului stadion”, a declarat, luni, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Potrivit acestuia, cele două hotărâri de Guvern necesare vor fi aprobate în cadrul aceleiași ședințe.
„Dacă se dau hotărârile de guvern în următoarele săptămâni, noi putem ține licitația pentru demolarea efectivă. Asta nu ar trebui să dureze mai mult de două luni, în eventualitatea în care nu sunt contestații. Iar imediat ce vom avea o firmă care să se ocupe de demolare, vom da ordinul de începere și vor începe lucrările de demolare. Lucrările de demolare durează vreo 5-6 luni de zile, acum, dacă vremea nu ține și e umezeală și noroi nu o să se poată interveni pentru că stadionul este pe un val de pământ care trebuie dislocat și transportat, dar firma care va câștiga, cu siguranță își va face planul de lucrări astfel încât să economisim la maximum timpul afectat acestei lucrări de demolare, iar în paralel, CNI să facă lucrările, procedurile de achiziție pentru lucrările de execuție efectivă a stadionului nou”, a spus Alin Nica.
Liderul CJ Timiș a mai declarat că potrivit studiului de fezabilitate pentru noul stadion, „construcția ar dura doi ani și jumătate, cu eventuale prelungiri, mă aștept undeva la trei ani, de aceea spuneam că undeva la orizontul lui 2027, la sfârșitul anului 2027, 2028 să avem această nouă structură sportivă finalizată”.
Valoarea totală a proiectului cu tot cu TVA se ridică la 836.949.206 lei, adică peste 167 milioane de euro. Banii provin de la bugetul național și de la Consiliul Județean Timiș, care va contribui cu 22,4 milioane de lei.
Pe aceeași temă:
Proiectul noului stadion „Dan Păltinișanu” mai face un pas înainte, săptămâna viitoare
FOTO. Alin Nica: „Așa ar putea arăta Stadionul Dan Păltinișanu”
Trimite articolul
XStadionul “1 mai” cui ii revine in programul rabla? Fratii cristescu nu sunt interesati de fier si de teren imobiliar?