Vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis alte măsuri suplimentare anti-Covid pentru localitatea Denta, Giulvăz, Bucovăț, Jebel, Darova, Secaș și Criciova, în urma creșterii ratei de infectare. În Denta, rata a urcat la 4,68, astfel că vor fi aplicate măsurile valabile peste pragul de 4/mia de locuitori și mai mic de cel de 7,5. La Giulvăz, Bucovăț, Jebel și Criciova rata a crescut peste pragul de 3, astfel că aici se dispun măsuri suplimentare pentru o rată între mai mare de 3, dar mai mică de 4 la mia de locuitori. Măsuri suplimentare sunt și la Darova și Secaș.
„În cadrul ședinței de astăzi, UAT Denta a fost trecută pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. Unitățile administrative teritoriale Giulvăz, Bucovăț, Jebel și Criciova au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mica de 4/1000 de locuitori. Unitățile administrative-teritoriale Darova și Secaș au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori”, transmite Prefectura Timiș.
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de sâmbătă, 4 septembrie. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021. Restricții pentru rata cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori sunt și în localitatea Găvojdia, Dudeștii Noi și Ciacova. Măsurile anti-Covid, AICI, iar pentru o rata cuprinsă între 3 și 4 la mia de locuitori AICI.
Măsurile suplimentare anti-Covid aplicate în Denta
Se interzice circulația persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepţii:
- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
- deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligați să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.
Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori. Declarațiile pe propria răspundere sunt disponibile AICI.
Trimite articolul
XA venit toamna,ati atarnat destul pe stadioane si pe plaje,bot in bot cu toti “infectatii”.Gata,de acum,toata lumea la cotet,ca asa vor fesierii lui Arafat. .
Cretinitate maxima. E dor o masura care face parte din lungul sir de manevre care au rolul de a teroriza populatia.
Sa ene xplice noua de ce noaptea umbla virusii mai mult ca ziua ?!!!