Prşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat că reforma administraţiei locale, în forma gândită de Guvern, este „grevată de interese”. Astfel, după ce intenţionează să disponibilizeze 10.000 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, oficialii Guvernului au afirmat că aceştia ar putea urma o carieră de poliţist local, ceea ce ar însemna transferarea unor cheltuieli către administraţiile locale.
”La Timişoara, toate posturile din organigrama Poliţiei Locale sunt ocupate”, a spus Ciuhandu.
Un alt domeniu extrem de dureros este intenţia Guvernului de a elimina subvenţiile pe care le acordă societăţilor de termoficare. În Timişoara, acest lucru ar însemna o pierdere de 19 milioane de lei anual. Gheorghe Ciuhandu a afirmat că o decizie finală în acest caz va fi luată în luna august, ceea ce înseamnă că Primăria Timişoara va decide dacă va acoperi sau nu această subvenţie din bugetul propriu cel mai probabil în luna septembrie.
”Dacă nu se vor găsi alternative, va trebui să găsim noi soluţia. Şi soluţia va însemna că va trebui să renunţăm la foarte multe lucrări de investiţii. Iar lucrul acesta se va întâmpla în toate oraşele”, a mai spus Ciuhandu.
La rândul lui, vicepreşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca, a afirmat că în acest moment există un curent de debranşare a abionaţilor de la sistemul centralizat de încălzire, iar dacă acest trend va continua, ar putea însemn falimentul Colterm.
„Există acum un curent de debranşare. (…) Dacă se mai debranşează mulţi, acest sistem va cădea”, a spus Sasca.
O posibilă soluţie de păstrare a abonaţilor ar fi ca societatea de termoficare să realizeze prin fonduri de la bugetul local contorizarea fiecărui apartament.
„Nici pentru cei care ies din sistem, alternativa nu e clară. Că şi preţurile la gaz cresc. O să treacă de 500 de dolari mia de metri cubi”, a avertizat Ciuhandu.
Timisorenii se revolta din cauza facturilor retroactive ale Colterm
Citiți principiile noastre de moderare aici!