Procurori şi poliţişti şi-au dat întâlnire în această dimineaţă, de unde au pornit la primele ore către 14 adrese, unde s-ar afla persoanele suspectate că fac parte dintr-o reţea care se ocupă de falsificarea de carduri bancare.
Surse judiciare au afirmat că membrii acesteia se ocupau cu furtul, falsificarea sau clonarea cardurilor bancare din Italia şi Olanda, după care scoteau banii de la ATM-urile din România. Anchetatorii caută dispozitivele folosite de suspecţi. Procurorii DIICOT spun că au în vizor 25 de persoane din Timiş şi alte judeţe.
La operaţiune participă forţe impresionante de poliţişti şi trupe speciale DPIR.
Anchetatorii spun că reţeaua este monitorizată încă din anul 2007, în judeţele Timiş, Bucureşti şi Botoşani, dar au hotărât să acţioneze doar după ce au strâns suficiente probe. Mai mult, există informaţii potrivit cărora membrii reţelei ar fi introdus în ţară feţe false de bancomat, pentru a le monta în localităţi mai mici şi pentru a obţine astfel mult mai uşor datele de identificare ale utilizatorilor şi codurile PIN, în vederea clonării cardurilor.
În cursul săptămânii trecute, poliţiştii au reţinut, la Timişoara şi Lugoj, mai multe persoane care au scos din bancomate diferite sume de bani, folosind carduri clonate.
Percheziţii la foc continuu
UPDATE: Până la această oră, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a fost dusă o singură persoană, suspectată că se ocupa cu falsificarea cardurilor.
Poliţiştii au efectuat două percheziţii în Timişoara şi una în Bazoş. Alte patru descinderi au avut loc în urmă cu câteva momente la Iecea Mare. La una dintre adrese, proprietarul lăsase patul nefăcut şi casa răvăşită, semn că locatarul a plecat în grabă, iar poliţiştii nu au mai găsit mare lucru.
La poliţie au fost duse mai multe carduri bancare, în alb, precum şi dispozitivele folosite pentru falsificarea acestora.
Zece persoane reţinute
UPDATE 2. În total, poliţiştii au reţinut până acum zece persoane. De asemenea, s-au făcut percheziţii şi la Recaş. Anchetatorii susţin că prejudiciul cauzat de cei care se ocupau cu clonarea cardurilor bancare se ridică la nici mai mult nici mai puţin de 2,5 milioane de euro, iar în toată această afacere ar fi implicate 34 de persoane, din România, Italia, Franţa şi Olanda. Se pare că cei implicaţi în operaţiune au achiziţionat maşini de lux şi terenuri cu banii obţinuţi.
Vom reveni cu amănunte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!