Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Casus vor semna un acord de colaborare pentru preluarea din gospodăriile timișorenilor a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri și neoane precum și alte deșeuri similare în vederea reciclării.
„Una dintre cele mai acute probleme semnalate de timișoreni este legată de posibilitatea legală de a scăpa de lucrurile din casă care nu le sunt de folos. Astfel, pe lângă cele patru puncte de colectare ale Retim, dorim să implementăm și acest protocol care va permite Asociației CASUS să organizeze campanii de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice din gospodării. Colectarea nu presupune niciun cost, nici pentru Municipiul Timișoara, nici pentru timișoreni și mă aștept ca acest serviciu să fie folosit de cât mai mulți dintre noi”, a declarat Dominic Fritz.
Durata protocolului este de un an, începând cu data semnării acestuia. Se va prelungi automat, dacă niciuna din părți nu îl denunță.
„Prin acest acord, Asociația CASUS se angajează să deruleze acțiuni de colectare DEEE de pe raza municipiului Timișoara, să realizeze materiale de comunicare și informare, să realizeze campanii media pentru acțiunile de colectare DEEE, să asigure training și echipament pentru voluntari, să raporteze Agenției pentru Protecția Mediului transparent și corect cantitățile colectate, să organizeze o tombolă cu premii, să trimită doar către reciclatori autorizați DEEE colectate, să înființeze și să gestioneze un call center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu, să transmită rapoarte către parteneri”, spun reprezentanții PMT.
Primăria se angajează să sprijine acțiunile de colectare DEEE, care se vor organiza cel puțin o dată pe trimestru, să promoveze campaniile de conștientizare și informare a timișorenilor.
„Niciuna dintre operațiunile de mai sus nu va presupune costuri pentru Municipiul Timișoara sau pentru cetățeni. Acordul de parteneriat va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință de plen”, mai spun reprezentanții PMT.
Asociația Casus este specializată în derularea de campanii de colectare DEEE, acționând și în județele Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui, Arad, Bihor, Caraș-Severin și Timiș.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XUnde nu da Dumnezeu sa se intample asta!!Nu ar mai fi la tot coltul aruncate fara discernamant, televizoare vechi,electrocasnice dezmembrate …si alte semne de ,,civilizatie,, romaneasca!!
Excelent! Retim preia doar o categorie de deșeuri, dar sunt atâtea altele care nu pot fi preluate. Unde sunt colectate măștile folosite? Recipientele pentru produse chimice și tot felul de substanțe? Medicamente expirate sau care nu le mai dorești?
Uleiuri uzate?
Exista si acuma. Trebuie sa suni la RER si te programeaza.