Se vorbește de mulți ani despre sala polivalentă de 16.000 de locuri și noul stadion pentru Timișoara. Licitația pentru sala polivalentă a fost pornită încă din aprilie 2020. Au fost depuse 12 oferte, dar una dintre firme a depus contestație și s-a ajuns în instanță. Acum există un câștigător, dar trebuie să mai treacă o perioadă pentru alte eventuale contestații.
„Avem un câștigător, suntem suntem în perioada de depunere a contestațiilor. Dacă nu sunt contestații, mergem mai departe”, a spus Cseke Attila la Timișoara.
Sala polivalentă ar urma să fie construită de Compania Națională de Investiții, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Documentația înseamnă studiu de prefezabilitate, studiu de trafic, studiu de impact asupra mediului, studiu de fezabilitate, studiu acustic, studiu luminotehnic și alte studii de specialitate relevante, iar contractul va avea o durată de 180 de zile.
Până la începerea șantierului va mai trece ceva timp, pentru că va fi nevoie și de licitație pentru proiect tehnic și pentru execuție.
Stadionul încă nu are SF
Ministrul Dezvoltării a fost câteva minute și pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, care urmează să fie demolat, în locul lui urmând să se construiască un alt stadion. Tot de către CNI. Și despre noua arenă se vorbește de foarte mult timp, dar Cseke Attila spune că nu este tipul de om care să avanseze termene. Însă proiectul este important.
„Am văzut evident stadionul actual. Am dorit să mergem la fața locului, să vadă și ministrul Dezvoltării necesitatea construirii unui nou stadion la Timișoara. Avem studiu de prefezabilitate și se lucrează la studiul de fezabilitate. În ceea ce privește termenele, nu sunt tipul de om care vă promit termene precise. Sunt niște proceduri. Acest proiect este important și va fi împins înainte pentru a arde din aceste etape obligatorii de procedură”, a explicat ministrul Dezvoltării.
Nu se știe când va fi gata studiul de fezabilitate, dar acesta va trebui să obțină avize de la trei comitete tehnico-economice de la nivel central.
„Primul este la CNI, al doilea la Ministerul Dezvoltării și al treilea, fiind o investiție majoră a statului, este un consiliu interministerial de lucrări publice. Aceste comitete lucrează în permanență. (…) După ce avem SF, lucrurile pot avansa mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie strânse, apoi ne trebuie hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a mai spus ministrul Cseke Attila.
Președintele CJ Timiș, Alin Nica, care a fost vineri pe teren cu ministrul Dezvoltării, spunea la începutul acestui an că Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat în toamnă, dacă indicatorii tehnico-economici sunt aprobați în vară.
Pe aceeași temă:
Alin Nica renunță la pista de atletism de la noul stadion după o discuție cu suporterii Poli
Trimite articolul
XPovesti cu pesti.
Penibil
Avem nevoie de spitale! Scoli. nu de stadioane unde sa-si descarce derbedeii nervii!
Robu ce zice, ca e de-al vostru? Unde a facut sala polivalenta? Aaaaaa, da, nu a facut nimic! De fapt chiar a bagat bete in roti, ca altfel poate era facuta in giroc!