Proiectul a fost lansat în luna martie 2011 şi este unul dintre cele trei scrise de primărie pentru accesarea de fonduri structurale. Acestea sunt realizate în parteneriat cu unităţi administrative din Ungaria şi Serbia. Valoarea totală a proiectului care include şi viitorul parc industrial, intitulat „Centre suport pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii in localităţile Plandişte (Serbia) şi Deta (Romania)” este de 865.855 de euro, din care 260.000 revin oraşului Deta. Finanţarea a fost implementată în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia Durata proiectului este de 12 luni, iar punerea sa în practică se face simultan în Deta (România) şi în Vrsac (Serbia).
Miercuri, 29 februarie 2012, la Deta, va avea loc conferinţa finală a proiectului proiect. Evenimentul îşi propune promovarea viitorului Parc Industrial din oraşul Deta, obiectiv pentru care, prin intermediul proiectului menţionat mai sus, a fost deja demarat un studiu de oportunitate, alături de studii de teren topografice si geotehnice, studiu de fezabilitate şi proiect tehnic privind realizarea drumului de acces, împreuna cu documentaţii pentru obţinerea de avize si autorizaţii.
„Miercuri vom avea conferinţa finală a proiectului transfrontalier. Noi sperăm să reuşim să demarăm în acest an şi lucrările de construcţie la parcul industrial. Deocamdată urmează etapa PUG-ului şi a PUZ-ului. Noi ne-am propus să începem măcar lucrările tehnico-edilitare, de realizarea drumurilor de acces şi a infrastructurii. Parcul Industrial va avea o suprafaşă totală de 26 de hectare, din care suprafaţă utilă peste 18 hectare”, ne-a declarat Ioan Iovan, din partea Primăriei Deta.
Dezvoltarea unui parc industrial în Deta va fi benefică pentru întreaga microregiune. Oraşul, actual centru instituţional pe o rază de 30 de kilometri, va deveni în acelaşi timp şi centrul economic al zonei. La Deta funcţionează deja câteva fabrici ridicate în urma unor importante investiţii străine, cunoscută fiind activitatea din domeniul pieselor auto desfăşurată aici. Aceste fabrici atrag forţa de muncă din întreaga zonă rurală aferentă oraşului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!