Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Timişoara, au început urmărirea penală faţă de trei funcţionari ai Direcţiei de Patrimoniu care au semnat procesul verbal de recepţie a lucrărilor la Direcţia Fiscală, deşi în acesta era inclus un lift care nu fusese niciodată montat. Prejudiciul, susţin anchetatorii, se ridică la circa 100.000 de lei, deşi primarul Nicolae Robu, care a făcut public acest caz, afirma iniţial că acesta este de 100.000 de euro.
“În fapt, în cursul anului 2010, ca urmare a executării unor lucrări efectuate de către societatea respectivă pentru Primăria Muncipiului Timişoara, cele trei persoane, în calitate de angajaţi ai Direcţiei Patrimoniu care fac parte din Comisia de Recepție a Lucrărilor, au întocmit şi semnat în fals un proces-verbal de recepție şi punere în funcţiune a unui lift la clădirea primăriei, lift care nu a fost montat, creându-se un prejudiciu de aproximativ 99.000 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.
Incredibil este că, potrivit poliţiştilor, după doi ani de la semnarea procesului-verbal de recepţie, cei trei funcţionari ai Direcţiei de Patrimoniu au considerat că liftul nemontat funcţionează perfect, aşa că au restituit firmei şi garanţia de bună funcţionare.
“Totodată, în baza procesului -verbal de recepţie, dupa expirarea termenului de 2 ani de la semnarea recepţiei, i-a fost restituită reprezentantului firmei şi garanţia de bună funcţionare a liftului”, se mai arată în comunicatul amintit.
UPDATE: Ancheta continuă cu toţi cei învinuiţi în stare de libertate. Acuzaţiile, în cazul funcţionarilor sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, în timp ce în cazul administratorului firmei acestea sunt de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.
Conform unor surse, funcționarul cu cel mai mare rang implicat în acest caz este consilierul superior al Direcţiei de Patrimoniu Lucian Ciobanu. Ceilalţi doi sunt simpli consilieri în cadrul aceleiaşi direcţii. Contactat de reporterii www.tion.ro, Ciobanu s-a declarat surprins de acuzaţiile care i se aduc.
“Mi-ați dat o veste <<foarte bună>>, nu știam că s-a început urmărirea penală. Nu am ce comenta, nu pot să spun nimic”, a declarat Lucian Ciobanu, consilier superior în cadrul Direcției de Patrimoniu a Primăriei Timișoara.
UPDATE. Primarul Nicolae Robu spune că, după finalizarea anchetei Poliţiei, în funcţie de rezultate, cei trei angajaţi ai municipalităţii ar putea fi sancţionaţi disciplinar, putându-se merge până la desfacerea contractului de muncă.
„Cei care au făcut aşa ceva vor răspunde pentru faptele lor. Aştept raportul final al anchetei şi desigur că dincolo de răspunderea pe care persoanele respective o au în faţa organelor judiciare vor avea o răspundere şi administrativă la nivel de primărie. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă, evident, dar nu mă pot antepronunţa, aştept raportul final”, ne-a declarat Robu.
Scandalul liftului disparut: Trei angajati ai Primariei Timisoara, cercetati penal
La Directia Fiscala a Timisoarei s-a platit un lift… care nu exista
Miracol in curtea Primariei Timisoara. A aparut liftul Directiei Fiscale
Citiți principiile noastre de moderare aici!