Aproximativ 70 de persoane au participat la dezbaterea cu proiectanții și autoritățile locale. În paralel, până acum au fost depuse de timișoreni cca. 50 de întrebări sau idei despre cum va arăta Piața Traian.
Prezentarea proiectului a avut loc pe 26 septembrie. Atunci, timișorenii interesați au putut afla propunerile echipei de proiectare, după care au avut posibilitatea de a trimite opinii, întrebări și recomandări pe marginea proiectului.
Legat de întrebările primite până acum, proiectanții au explicat că vor fi păstrați arborii maturi, iar la trotuarele înălțate se va renunța pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă un acces mai facil.
De asemenea, cei prezenți la eveniment au prezentat propuneri legate de: anumite contracte de deținere a unor locuințe în zona Pieței Traian, accesul la toalete publice pentru persoanele cu dizabilități – întrucât viceprimarul Timișoarei a specificat că se renunță la toaletele subterane, acces facil pentru persoanele cu dizabilități în zona piețelor și chiar și locuri de parcare destinate persoanelor din această categorie. Proiectanții au specificat că vor acorda atenție acestor aspecte, inclusiv alveolelor pentru transportul în comun, repararea străzilor și la refacerea piețelor cu piatră netedă.
Propunerile și recomandările pot fi transmise în continuare, până în 23 octombrie, fie online, pe platforma Decidem, fie în scris, la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente, situat la parterul Palatului Ștefania din Piața Traian, de luni până joi, între orele 9 -16.
Propunerea echipei de proiectare poate fi văzută AICI, în cadrul expoziției deschise în Piața Traian ori la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente.
După încheierea etapei de consultare, Primăria Timișoara va organiza o dezbatere finală pe marginea acestui proiect.
Despre reabilitarea zonei Traian se vorbește de ani buni. Anul trecut, reprezentanții municipalității anunțau că patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor fi cuprinse în proiect. Se dorește amenajarea unor spații de relaxare și petrecere a timpului liber, refacerea spațiilor verzi, a aleilor pietonale și crearea de zone pentru bicicliști.
„Zona de intervenție acoperă o arie de aproximativ 56.130 mp și include suprafețe aflate în domeniul public: Bd. 3 August 1919 (parțial), Piața Academician Corneliu Miclosi, str. Ion Luca Caragiale, str. Doctor Gheorghe Marinescu, str. Episcop Joseph Nischbach, str. Episcop Joseph Lonovici, Piața Romanilor, Piața Traian, str. Dacilor, str. Ștefan cel Mare, str. Anton Pann, str. Titel Petrescu, str. Costache Negruzzi (parțial), str. Petre Ispirescu, str. Ecaterina Teodoroiu (parțial), str. Zăvoi, Piața Petru Rareș”, se arată în propunerea actuală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!