„Proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.265 / 20.12.2016 privind aprobarea prețului local al energiei termice livrată de Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A., modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 392 / 17.10.2017, Hotărârea Consiliului Local nr.670/12.12.2018 și Hotărârea Consiliului Local nr. 627/ 10.12.2019” intră luni, 1 noiembrie, la ora 17, în dezbatere publică.
Consilierii locali ar fi trebuit să stabilească, în plenul de marți, 26 octombrie, noul preț al gigacaloriei pentru timișorenii racordați la sistemul centralizat de termoficare. S-a propus triplarea tarifului, dar primarul Dominic Fritz a anunțat că el va propune dublarea prețului.
Dezbaterea va avea loc pe platforma Zoom. Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa camelia.crisan@primariatm.ro, până pe 1 noiembrie, ora 12.
„Persoanele care doresc să participe și online la dezbatere, vor anunța până cel târziu la data de 01.11.2021, ora 12 intenția de participare și totodată vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de email de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de email pentru transmiterea invitației online în vederea participării prin intermediul platformei online”, potrivit PMT.
Participanții vor putea lua cuvântul doar trei minute și doar pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi.
Vă reamintim, societatea de termoficare a Timișoarei a rămas marți fără gaz, fără de care nu mai poate furniza apă caldă și căldură celor 56.000 de locuințe și spitalelor racordate la sistemul centralizat de termoficare. E.ON a decis oprirea robinetului din cauza datoriilor de 76 de milioane de lei acumulate de Colterm. Miercuri, 27 octombrie, primarul Dominic Fritz a anunțat că societatea de termoficare repornește căldura, preponderent noaptea, după ce s-a reușit găsirea unui alt furnizor, care a fost dispus să livreze gaz către Colterm.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xpropuneri? pai suna bine ce ne-ai promis, Colterm pe profit, ce sa ne dorim mai mult: ”Vom transforma Colterm într-o companie locală nouă, având ca domeniu principal de activitate producerea de energie electrică în sistem de cogenerare sau trigenerare. Electricitatea va fi produsul principal, iar energia termică cel secundar. Astfel, noua companie va produce și va vinde energie electrică în rețeaua națională, iar către consumatorii locali va furniza energie termică la un cost mai scăzut decât producția acesteia cu centrale individuale de apartament. Mai mult, energia termică livrată va fi produsă cu un nivel de poluare mai scăzut, datorită sistemelor de filtrare și a coșurilor înalte care favorizează dispersia emisiilor în atmosferă.
Colterm deține un teren de aproximativ 50 hectare la Utvin, utilizat actualmente ca depozit de cenușă. Noi propunem valorificarea cenușii ca materie primă în construcții, ecologizarea haldei și construirea, deasupra, pe întreaga suprafață de 500.000mp, a unui parc de panouri solare. Dacă facem o simulare financiară, 50 hectare de panouri fotovoltaice înseamnă, la nivelul de expunere solară din Timiș și la prețul actual al energiei, venituri de 3,9 milioane euro/an”
Asadar, fa-i ce ai promis, profit, nu amenzi de zeci de milioane de euro, nu insolventa, energie electrica si termica, nu frig.
Nu? erau vrajeli? ma gandeam eu ca doar gargara de pokemoni e de voi, dar bine ca pe plan personal “v-ati scos”, astia-s oamenii de care avem nevoie, zero realizari pana sa ajunga la ciolan, apoi prospera, in timp ce toti ailalti sufera.
-
Astea sunt vise iar cine a conceput ineptiile scrise acolo clar este un habarnist de nota 10 cand vine vorba de tehnica. Plus ca toate astea costa o gramada de bani, fie doar si cofinantarea daca sunt folosite fonduri UE.
Sistemul centralizat nu poate oferi oricui solutii personalizate si astfel un apartament va primi enegie termica cand nu are nevoie dar si invers nu va primi cand are. Nu de alta dar s-a mai intamplat sa avem 2-3 grade in luna mai si incalzirea sa fie oprita.
Iar cand vine vorba de poluare, gazul metan arde curat la presiune atmosferica deci nu stiu ce filtrare si cosuri inalte ar fi necesare pentru ca nu ai ce filtra. Agariciul de la primarie doar asta stie sa repete ca un papagal, poluare si taxare fara a intelege cum functioneaza lucrurile. Dar asa se intampla cand e adus unul nepregatit intr-o functie executiva.