Noul Centru IT&C Incuboxx al Primăriei Timișoara, realizat printr-un proiect pe bani europeni în valoare de 4 milioane de euro, stă în continuare nefolosit, dar reprezentanţii municipalităţii spun că sunt deja firme interesate să închirieze spaţii în clădirea de policarbonat de pe Calea Circumvalaţiunii.
Deşi spuneau că sunt câteva cereri până acum, autorităţile locale au anuţat, zilele trecute, că deschiderea sesiunii de depunere a solicitărilor pentru închirierea spaţiilor din clădirea Incuboxx are loc începând cu data de 16 februarie 2015.
Centrul Incuboxx a fost inaugurat în primăvara anului trecut, în aprilie 2014. Vorbim despre o clădire de birouri cu demisol, parter şi patru etaje, unde autorităţile locale intenţionează să ofere găzduire, în condiții avantajoase, unor firme din domeniul IT&C. Este o infrastructură care se adresează întreprinzătorilor locali, în special tineri absolvenţi ai facultăţilor de profil IT&C şi cadre didactice tinere, precum şi IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi, aflate în faza de incubare/ consolidare a afacerii, care desfăşoară activităţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţii.
La etajele I şi II, destinate firmelor aflate în perioada de consolidare, sunt disponibile 24 birouri, cu o suprafaţă de 50 mp fiecare, iar la etajele III şi IV, pentru firmele aflate în faza de incubare, sunt 30 birouri a 35 mp.
Până acum s-au stabilit metodologia de închiriere a spaţiilor şi tarifele pentru acestea, iar în prezent se caută un administrator pentru centrul IT&C, fiind organizată o licitaţie publică în acest sens.
Tarifele încep de la 3,5 euro/ mp2 pentru firmele în perioada de incubare şi 5 euro/ mp2 pentru cele în consolidare în primul an de închiriere.
Până anul viitor, Centrul Incuboxx trebuie să fie ocupat în proporţie de aproape 50%, o condiţie impusă în cadrul acestui proiect derulat pe fonduri europene.
Dosarele pentru închirierea de spaţii în clădirea Incuboxx se vor depune la Serviciul de Relaţionare Directă cu Cetăţenii de la Primăria Timişoara (camera 12), ghişeele 10 şi 11. Sunt necesare: o cerere tip, un plan de afaceri, un angajament de realizare a unui număr minim de locuri de muncă, copii după cartea de identitate a administratorului şi certificatul de înregistrare la ONRC, un certificat constatator, acte doveditoare privind numărul de angajați (contracte de muncă, tabel Revisal) şi ultimul bilanț contabil, dacă există. Solicitările vor fi evaluate şi în termen de 30 de zile se va da un răspuns.
De noua infrastructură de afaceri pot beneficia firme care se ocupă de: consultanţă IT, asistenţă tehnică – mentenanţă IT, recuperare date, web-design, înregistrare domenii şi web hosting (găzduire web), securitate IT, virtualizare, depanare calculatoare, proiectare reţele de calculatoare şi crearea de programe informatice specializate.
Articole pe aceeași temă:
Centrul Incuboxx sta inca gol, dar s-au stabilit conditiile de inchiriere a spatiilor si tarifele
Citiți principiile noastre de moderare aici!