Edilul-șef transmite că a agreat studiul de fezabilitate întocmit de firma Hospital Project & Consulting SRL din București, pe care municipalitatea o plătește cu peste 90.000 de euro să pună la punct documentația.
„Noua maternitate pe care o construiește primăria prinde contur! Ieri (joi – n.r.) am avut ultima discuție asupra SF-ului și l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de consiliu local. După aprobare, se va porni elaborarea PT-ului, iar după finalizarea acestuia se va organiza licitația pentru execuție. Eu sper ca lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an”, a scris Robu pe rețeaua de socializare.
Edilul a făcut publice mai multe fotografii, pe care le-a mai postat și în trecut pe Facebook și spune că noua maternitate va fi cea mai modernă din România.
„Noua maternitate va arăta superb, așa cum se poate vedea din pozele atașate, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România. Prioritatea pe care o acordăm acestui obiectiv este o nouă dovadă a prețuirii pe care o avem pentru tineri, a accentului pe care-l punem pe stimularea prin asigurarea de condiții a creșterii natalității în oraș și regiune”, a mai transmis primarul Timișoarei.
Conform temei de proiectare, viitoarea maternitate a orașului va fi, de fapt, o construcție în regim maxim de înălțime D+P+6E, cu funcții mixte pentru spital prevăzut cu zece lifturi (două pentru transport cu targa, două pentru transport persoane, unul pentru transportul personalului, unul pentru transport alimente, unul pentru transport lenjerie pat și rufe, unul ISU, unul pentru deșeuri și unul dublu instrumentar) și cu un corp pentru birouri și spații administrative cu înălțimea de P+3E.
În Secțiile Clinice de Obstetrică și Ginecologie vor fi 150 de paturi (Obstetrică Patologică cu patru paturi, Medicină Materno-Fetală cu patru paturi, Fertilizare in Vitro cu patru paturi, Compartiment Gineco-Oncologie cu patru paturi), la ATI II vor fi 16 paturi, iar Neonatologia va avea compartimentele Prematuri și Terapie Intensivă. Noua maternitate va avea și un Bloc Operator, un Bloc de Nașteri, Sterilizare, Laborator Analize Medicale, Laborator Radiologie și Imagistică Medicală, un Serviciu de Anatomie Patologică (Compartiment Citologie, Compartiment Histopatologie, Compartiment Prosectură), Compartiment Primire Urgențe, Farmacia 2, Ambulatoriu de Specialitate, Spitalizare de Zi, Unitate de Transfuzie Sanguină II, Compartiment Evaluare și Statistică Medicală, Spații comerciale (magazin, florărie, coafor, cofetărie), spații arhivă, spații gospodărești și spații pentru servicii tehnico-utilitare.
În noua clădire va fi mutat tot ceea ce ține acum de Maternitatea Odobescu, dar și o parte din zona de ginecologie a Spitalului Municipal. Pentru ca Maternitatea Odobescu să funcționeze încă trei ani în clădirea actuală, Primăria Timișoara plătește peste 200.000 de euro chirie Fundației Caritatea. Contractul a fost renegociat anul trecut și spune că în primul an se va plăti 5.700 euro/lună, în anul al doilea 5.960 euro/lună, iar în al treilea an se va plăti 6.500 euro/lună. Mai mult, în cazul în care este nevoie de reparații în clădire, lucrările vor fi făcute pe banii primăriei.
Rămâne de văzut de unde va găsi municipalitatea bani pentru investiție, ținând cont de faptul că, potrivit primelor estimări, costurile de construire depășesc 20 de milioane de euro.
Șantierul de la Spitalul de Copii, pentru un nou corp de clădire, a început în urmă cu cinci ani și încă nu e gata. Acolo nu s-a lucrat la un moment dat și din cauza faptului că nu au existat fonduri, în condițiile în care primăria mai primește și bani de la guvern pentru acest șantier.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/imagini-cu-viitoarea-maternitate-a-spitalului-municipal-robu-daca-va-place-apasati-like-tinerii-trebuie-sa-faca-copii/2149945
http://www.tion.ro/unda-verde-proiectului-pentru-noua-maternitate-a-timisoarei/2035511
Citiți principiile noastre de moderare aici!