Vă prezentăm în continuare câteva cauze datorită cărora dinții devin sensibili. Durerile pot dispărea cu o vizită la stomatolog. La Cabinetul Ultra-Med din Timișoara dinții, deși sunt sensibili, sunt îngrijiți cum se cuvine, iar durerea dispare.
De ce aveți dinții sensibili? Sunt mai multe motive, unele pe care le bănuiați, iar altele nici nu știați că pot afecta dinții. Un motiv destul de important pentru sensibilitatea dinților sunt alimentele și băuturile acide. Dacă ai în meniu citrice, sucuri de fructe, roșii sau băuturi carbogazoase ai putea eroda învelișul exterior al dinților, respectiv smalțul și expune dentina care este sensibilă la orice stimul.
Și albirile dentare și unele paste de dinți pot dăuna și pot atenta la sensibilitatea dinților dacă nu sunt realizate, respectiv folosite așa cum trebuie. Toată lumea vrea un zâmbet frumos și strălucitor, dar produsele de albire a dinților și pastele de dinți cu soluții de albire pe bază de peroxid de hidrogen pot provoca dinți sensibili. Efectul de sensibilitate este de multe ori reversibil și dispare odată ce încetați să utilizați produsul. Înainte de a apela la aceste metode discută cu stomatologul. La Cabinetul Ultra-Med din Timișoara sunt specialiști care te pot îndruma.
Dinții sensibili apar și din cauza periajului agresiv al dinților. Nu trebuie să curățați dinții apăsând foarte tare cu periuța pe ei. Din dorința de a avea dinți foarte curați, unele persoane folosesc periuțe de dinți neadecvate sau exercită presiuni prea mari în timpul periajului. O periuță cu peri duri nu este potrivită pentru toată lumea, de aceea există periuțe cu mai mulți factori de duritate. Cereți sfatul stomatologului în legătură cu periuța de dinți care vi se potrivește și de asemenea, întrebați care este tehnica corectă de periaj.
Suprafața radiculară a dinților este acoperită cu un țesut numit cement. Spre deosebire de smalț acesta nu izolează dintele de senzațiile de cald, rece sau dulce. Dacă suferi de boala parodontală gingia se retrage și dezvelește cementul. Poți preveni boala parodontală sau o poți trata cu ajutorul unui stomatolog.
Și o vizită recentă la stomatolog se poate lăsa cu sensibilitate dentară. Aceasta este însă reversibilă și pe termen scurt. Manoperele care determină aceste senzații pot fi: detartrajul, înlocuirea unei plombe sau a unei coroane dentare.
Nu uita că și dinții se pot fisura sau se pot sparge. Odată ce un dinte este spart, pulpa care este bogat inervată și vascularizată devine sensibilă de fiecare dată când dintele este folosit în masticație. O fisură poate duce de asemenea, la inflamația pulpară, un fenomen deosebit de… dureros.
Scrâșnitul dinților este un alt factor care produce dinți sensibili. Smalțul dentar este cel mai dur țesut din corpul uman. Din cauza elasticității scăzute, supus unor forțe foarte mari cum ar fi acelea din bruxism smalțul se poate fisura, fractura sau abraza cu apariția consecutivă a sensibilității.
Nu trebuie să uităm cariile dentare. Acestea sunt cel mai uzual motiv al sensibilității la cald, rece sau dulce.
Cele mai bune moduri de luptă împotriva degradării dentare sunt acelea de a păstra o bună igienă dentară și vizite consecvente la stomatolog. Cereți sfatul dentistului și atunci când vă alegeți o periuță de dinți sau dacă aveți nelămuriri în ceea ce privește periajul dinților.
Specialiștii de la Ultra-Med Timișoara vă pot ajuta.
Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact.
Contact: str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767.
Citiți principiile noastre de moderare aici!