Sunt contracte semnate cu firme pentru deszăpezire pe toate drumurile naționale și pentru sectoarele de autostradă aflate în administrarea DRDP Timișoara, ne asigură conducerea instituției. De asemenea, unitățile proprii ale Direcției au la dispoziție utilajele lor pentru a interveni în caz că va fi nevoie. Pentru drumari, sezonul rece începe joi, 1 noiembrie 2018, perioada de iarnă urmând să fie oficial încheiată în 31 martie 2019.
La nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, există contracte pentru toate drumurile naționale aflate în administrare, precum și pentru loturile de autostradă din zonă. Astfel, pe Secția Drumuri Naționale Timișoara se va ocupa de întreținere pe timp de iarnă Asocierea SC Athos Com SRL & SC Riposta Trans SRL. Pe autostrada A1, de sectorul Cunța – Ilia se va ocupa societatea SC Diferit;a de sectorul Ilia – Remetea Mare SC Tredeco Holding SRL; de sectorul Remetea Mare – Nădlac SC Tredeco Holding SRL.
DRDP Timișoara stă bine și în ceea ce privește utilajele proprii pregătite să intervină la nevoie. În bazele Secțiilor de Drumuri Naționale, din 1 noiembrie, vor fi prezente la SDN Arad – 23 de utilaje în baze și 3 vor fi furnizate la cerere, în caz de nevoie; la SDN Caransebeș – 24 în baze, 3 la cerere; la SDN Deva – 23 în baze, 3 la cerere; la SDN Orșova – 29 în baze, 7 la cerere; la SDN Timișoara – 32 în baze, 4 la cerere; Secția Autostăzi – A1 Cunța – Ilia – 20 utilaje, A1 Ilia – Remetea Mare – 27 utilaje, A1 Remetea Mare – Nădlac – 29 utilaje.
Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timișoara a anunțat că au fost realizate și stocuri de sare în toate bazele aflate pe raza districtelor de drumuri naționale și la Centrele de Întreținere și Coordonare de pe autostrada A1, în proporție de peste 43% din cantitatea necesară. În total, la data de 31 octombrie 2018, în bazele de șes și de munte ale DRDP Timișoara se aflau peste 23.000 de tone de sare și peste 70 de tone de clorură de calciu.
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara își desfășoară activitatea pe raza județelor Alba, Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș, administrând o rețea de drumuri naționale în lungime de peste 2.200 km și 248 km autostrăzi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!