Prin acest proiect cu fonduri UE a fost plasat și un catamaran pe Lacul Surduc, cu care turiștii se pot plimba gratuit, dar și biciclete pentru plimbări gratuite pe malurile Timișului. APDT a câștigat proiectul european „Eco Timiș – un nou produs turistic”, alături de parteneri din Republica Serbia.
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT), unul dintre beneficiarii fondurilor europene, funcționează ca un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea infrastructurii de turism, a serviciilor și produselor în domeniu. Asociația a câștigat proiectul european „Eco Timiș – un nou produs touristic”, alături de parteneri din Republica Serbia.
„Proiectul a fost un pas înainte important pentru asociație în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de turism, atât în valea râului Timiș, de-a lungul râului, cât și în ceea privește relațiile de colaborare cu țara vecină. După încheierea proiectului, putem să dezvoltăm o serie de noi colaborări, de noi produse turistice, plecând de la ceea ce am realizat prin proiect”, a spus Delioara Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT).
Asociația a dezvoltat, prin proiectul cu bani europeni, activități de promovare a eco-turismului.
„Reușim acum, după încheierea proiectului, să organizăm diverse activități de-a lungul râului Timiș: cicloturism, pentru că am achiziționat biciclete, plimbări cu catamaranul pe râul Timiș. De asemenea, dezvoltăm o serie de activități de ecologizare în această zonă, care ne permit punerea în lumină a proiectului. De asemenea, avem în premieră plimbări pe lacul Surduc cu un catamaran cu motor electric, care a fost achiziționat prin acest proiect. Datorită acestui proiect, am putut face o serie de activități turistice în premieră pentru județul Timiș”, adaugă Delioara Barbu.
Aceste activități care merg în oglindă cu cele realizate în Serbia au determinat dezvoltarea unor alte activități.
„Turiștii sunt foarte interesați să desfășoare atât în România, cât și în Serbia aceste activități, lucru care a condus la dezvoltarea mobilității. Iar pe noi ne inspiră să organizăm, în lunile următoare, evenimente comune cu țara vecină”, conchide Delioara Barbu.
Prin intermediul acestui proiect transfrontalier au fost achiziționate 30 de biciclete, 12 canoe, un catamaran și mobilier urban, în valoare totală de aproape 200.000 de euro.
Regiunea de Vest a României a beneficiat în mod direct de prioritizarea coeziunii în cadrul politicilor de investiții ale UE. Alocarea din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 a generat locuri de muncă noi, a facilitat reabilitarea mai multor drumuri, furnizarea de echipamente performante pentru diverse spitale și școli și investiții. Turismul local a beneficiat și el de pe urma fondurilor europene, iar proiectul Eco Timiș este un exemplu.
Trimite articolul
XBanuim ca APDT este o asociatie privata, cu ceva rezultate vizibille in baza fondurilor obtinute, si nu insiruiri de vorbe si expresii ce din coada suna bine,.
Cu sarbii mai ales…in perioada asta, ungurii urmeaza…Tanti asta pe ce planeta respira…degeaba…
-
pe planeta “vreau bani vreau bani vreau bani, nu conteaza ce fac sau ce spun, eu vreau bani publici pe nimic”
Cel mai plictisitor articol. Seamana cu un comunicat de presa a unei institutii / companii pe care nu o baga nimeni in seama. Actiuni, fapte…