Reprezentanții CNI, directorul Manuela Pătrăşcoiu, un om responsabil pe sport și un jurist, au fost, miercuri, să vadă ambele terenuri avute în vedere de companie pentru construirea sălii polivalente promise Timișoarei.
În vreme ce primarul Nicolae Robu a propus două terenuri, unul aflat chiar lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, unde vrea să amenajeze un adevărat campus sportiv, iar altul aflat pe Calea Torontalului, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a propus un teren aflat în Giroc.
„Comisia a fost formată din directorul general, un om responsabil pe sport și un jurist. Au fost prezenți la amplasamentul primăriei și la amplasamentul propus de consiliul județean, la stadion și la Giroc”, ne-a declarat Călin Dobra.
Președintele CJ spune că instituția pe care o conduce a trimis un dosar complet către Compania Națională de Investiții, în vreme ce Primăria Timișoara încă mai are de trimis acte.
„Consiliul județean, ca și răspuns la toate solicitările CNI, este la zi, dosarul este complet. De la Primăria Timișoara mai trebuie anumite clarificări. Ei speră că în maximum 2-3 săptămâni să transmită poziția oficială”, ne-a mai spus șeful CJ Timiș.
După ce reprezentanții CNI vor alege locul potrivit se va putea demara un studiu de prefezabilitate, acesta fiind necesar, spune președintele CJT, pentru că investiția depășește 50 de milioane de euro, iar apoi se va putea face un studiu de fezabilitate. Abia apoi se va trece la proiect tehnic cu detalii de execuție și la execuția propriu-zisă.
„Mai întâi se aprobă locația și apoi se demarează studiul de prefezabilitate, pentru că valoarea este de peste 50 de milioane de euro, apoi de fezabilitate. Dacă demarăm în vara aceasta avem toate șansele să o facem la timp, depinde și de constructor, ca până în 2021 să o avem”, ne-a mai spus Călin Dobra.
Se discută de mulți ani despre investiția Companiei Naționale de Investiții privind ridicarea unei săli polivalente cu 16.000 de locuri la Timișoara. Primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș au ajuns să se contrazică în privința locului unde să fie construită această sală. Dacă CNI ar fi ales un teren mai repede, atunci Timișoara avea toate șansele ca în anul în care este Capitală Culturală Europeană, în 2021, să aibă o sală polivalentă pentru evenimente de mare amploare.
În bugetul Timișoarei pe anul acesta au fost puși deoparte 400.000 de lei pentru un SF+PT pentru o sală polivalentă de 16.000 de locuri.
Primarul Timișoarei nu a putut fi contactat pentru a comenta pe marginea acestui subiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!