Continuă să nu prezinte interes spațiile pe care Consiliul Județean Timiș le deține și le scoate la închiriere în Bastionul Maria Theresia din Timișoara. Deși se pot desfășura activități economice, iar Bastionul este principalul spațiu destinat activităților culturale, promovat de CJT, în anul Capitalei Culturale, la unele licitații nu se prezintă firme interesante.
Luni, în ședința Consiliului Județean Timiș, aleșii de la PSD și USR s-au opus prin vot cu privire la proiectul care stabilea că tariful de închiriere a unui metru pătrat construit la Bastion era de 37 de lei fără TVA.
Cel mai vehement a fost Ioan Sorincău de la PSD, care a spus că la Bastion nu se pot închiria spații la un asemenea tarif, în condițiile în care în Parcul Industrial și Tehnologic de pe Calea Torontalului un metru pătrat costă 51 de lei. Sorincău a cerut un raport de evaluare întocmit de ANEVAR – Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România.
„Mi se pare absolut aberant ca tariful stabilit pentru zona Bastion, care e în zona zero a municipiului, să fie mult mai mic decât tariful stabilit pentru Parcul Industrial. Pot să sesizez, și dacă va trece proiectul cu 37 de lei la Bastion și 51 de lei la Parcul Industrial, voi sesiza conducerea ANEVAR în privința evaluatorului. Deci nu se poate. Arătați-mi unde se închiriază cu șapte euro în zona zero a municipiului. Nu induc în eroare și voi sesiza conducerea ANEVAR în privința acestui evaluator. Cunosc foarte bine ce vă spun acum. Există vad comercial care și ăla se evaluează”, a afirmat Ioan Sorincău în ședința CJT.
Social-democratul a fost susținut de Raul Olajos, ex-USR.
„Nu doar că puteți să contestați la ANEVAR, ci putem solicita în plen o nouă expertiză de evaluare să vedem dacă sunt diferențe foarte mari.”
Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT, a explicat că diferența constă în faptul că în vecinătatea Parcului Industrial și Tehnologic se află Vama, iar în Bastion, fiind monument istoric, nu se pot face prea multe intervenții.
„Sunt doar câteva spații care nu sunt închiriate, acelea care nu au fost încă scoase la licitație. Noi acum am făcut un raport de evaluare pentru acele spații pentru a putea demara licitațiile. Un spațiu este pentru domeniul HORECA și altul este pentru Centrul infoturistic pe care l-am dezvoltat la Bastion, la intrarea în centru va fi un punct pentru vânzarea de suveniruri și produse locale din Timiș. S-a creat ideea printre oamenii de afaceri că business-urile nu funcționează la Bastion, dar a fost o politică greșită a Consiliului Județean în anii precedenți pentru că nu au fost proiecte de revitalizare a activității, nu au fost proiecte culturale, dar acest lucru s-a schimbat și Bastionul devine din ce în ce mai atractiv. Noi am alocat bani și am înfrumusețat toate spațiile. Din punctul meu de vedere, prețul este unul corect, nu este foarte mic, am avut licitații și anul trecut la care nu s-a participat. Dacă era un preț foarte mic cu siguranță ar fi fost companii la licitații”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.
Potrivit acestuia, spațiul HORECA are 300 de metri pătrați, iar firma care îl va închiria va trebui să plătească peste 2.000 de euro lunar, la care se adaugă TVA.
Trimite articolul
XSorincău ăsta, e ex-primarul, lacheul comunei Monica care a păpat banii publici pe divertismentul partidului doar-doar sa-l mai susțină.
Aceasta fosilă comunistoidă ce mai cauta în public, în funcții de demnitate publică? Cum de PSD Timiș nu se dezice de astfel de specimene?
-
Moșnita am vrut sa scriu
noi, fraierii de platitori de taxe, dar mai ales cei care platesc direct serviciile guvernlui national si local, suntem toti vinovati de alimentarea mafiei guvernamentale.