La Consiliul Judeţean Timiş a avut loc luni conferinţa privind finalizarea semnării contractelor de finanţare şi de co-finanţare din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia . „Faptul că suntem la intersecţie de drumuri este favorabil Timişului, care poate accesa fonduri în colaborarea cu Serbia, dar şi cu Ungaria. Acum vorbim de 22 de proiecte ale mai multor entităţi din Timiş şi aceste proiecte sunt destinate administraţiei, sănătăţii, intervenţiilor în situaţii de urgenţă. În acest moment încercăm să aducem cât mai mulţi bani în Timiş prin diferite proiecte. Azi vom afla ce este de actualitate în acest program de colaborare cu Serbia. Recunosc că au fost şi dificultăţi în program, cum a fost şi o supracentralizare a deciziilor la nivel local, dar eu zic că este un drum pe care trebuie să mergem înainte”, a declarat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.
Reprezentanţii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara au declarat că beneficiarii programului sunt autorităţile publice locale şi regionale, dar şi ONG-uri, organizaţii non-profit şi instituţii de învăţământ, iar obiectivul său este dezvoltarea economico-socială durabilă şi echilibrată a regiunii de graniţă România-Republica Serbia, pe baza acţiunilor comune şi în parteneriat.
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia finanţează proiecte comune care valorifică potenţialul de dezvoltare al zonei de graniţă dintre România şi Republica Serbia.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!