Consilierul judeţean independent Marcel Mihoc a cerut atenţie în ceea ce priveşte finanţarea structurilor sportive de către Consiliul Judeţean Timiş. Invocă în sprijinul afirmaţiei sale controalele care se fac atât la Consiliul Judeţean Timiş cât şi la Primăria Timişoara legate de finanţarea echipei de fotbal Poli Timişoara în mandatele precedente.
„Sunt la al treilea mandat şi sută la sută cei de la precedentul mandat o să dea cu subsemnatul. Trag un semnal de alarmă. Aud că atât la primărie cât şi la consiliul judeţean se ridică tot felul de documente şi ar trebui să realizăm mai atent acest gen de proiecte. Dacă ni se spune că se decontează deplasări şi alte socoteli, ca pe vremea lui Iancu, eu nu vreau să fiu responsabil. Doresc să am acces ca şi consilier judeţean la rapoartele Curţii de Conturi. Acum aud pentru prima dată că s-au ridicat documente despre Poli de la CJ Timiş, din mandatul celălalt. V-aş ruga să-mi puneţi la dispoziţie actele de control cerute de Curtea de Conturi. Doresc ca atunci când îmi termin mandatul să ştiu că mi l-am închis, nu că mai am probleme. Domnul secretar să ne pună la dispoziţie ce tipuri de documente s-au solicitat de la consiliul judeţean referitoare la păduri, la deponeu, la Poli. După vizita la primărie a celor de la DNA am întrebat şi eu dacă pe aici au fost, mi s-a comunicat că au fost şi au cerut nişte documente”, a spus consilierul judeţean independent Marcel Mihoc.
Secretarul Consiliului Judeţean Timiş, Ioan Ardelean, a explicat că suma care se atribuie pentru ACS Poli a fost aprobată într-o hotărâre ulterioară. Acum se aprobă o eventuală diminuare. În proiect era vorba, printre altele, de alocarea unei sume de 50.000 de lei, care să fie luată de la ACS Poli şi dată la rugby.
„În ce priveşte cheltuielile, cei din aparatul de specialitate al CJT verifică deconturile. Nu cred că e vreun pericol ca dumneavoastră să aprobaţi acest proiect. E vorba de un proiect cu UPT şi PMT şi nu e cazul anterior, când judeţul Timiş a fost asociat cu o societate pe acţiuni. În momentul de faţă sumele de bani lăsate ca măsură de recuperat de la Poli şi care au fost date de CJT sunt înscrise la masa credală, Poli fiind in insolvenţă. În condiţiile astea încercăm recuperarea acestor sume. La PMT situaţia e alta, deoarece nu s-a admis cererea de creanţe. Noi am pus la dispoziţie documentele pe care le-au solicitat. Mai există şi un proces pe rol cu ceea ce a găsit Curtea de Conturi. În decembrie avem la Curtea de Apel înfăţişarea”, a spus secretarul.
La rândul său, președintele CJ Timiș, Titu Boji, a explicat că documentele cerute de DNA au avut legătură cu perioada de derulare a contractului cu Poli din perioada mandatului trecut.
„DNA a cerut toate documentele care au fost derulate în perioada contractului cu Poli la momentul respectiv. Noi am acţionat în judecată clubul Poli, am câştigat, suntem înscrişi la masa credală, sperăm că putem recupera sumele de la masa credală. În momentul când a venit domnul inspector de la DNA a fost lăsată adresa pentru actele necesare la secretarul judeţului”, a spus Titu Bojin.
Consilierul judeţean PDL Marin Popescu a cerut ca pe lângă cei 50.000 luaţi de la Poli să se mai dea în plus alţi 50.000, care să meargă tot spre echipa de rugby, lucru care nu s-a aprobat.
„Trebuie să fim responsabili în ceea ce facem. Să vină DNA-ul şi să verifice, dar noi trebuie să fim responsabili. Acum şase luni ne spuneaţi că veţi verifica bugetele pentru performanţa în sport. M-aş bucura să le dăm acum aceşti 50.000 şi poate şi în noiembrie le mai dăm ceva bani, au nevoie de aceşti bani, ideea este de performanţă în sport. Tuturor ne place fotbalul înainte de rugby, dar trebuie să mizăm pe performanţă. Am băgat prea mulţi bani în neperformanță. Credeţi că e prea mult să luăm 50.000 de la ACS Poli şi să dăm la rugby? În contextul în care anii trecuţi am dat milioane de euro către ACS Poli”, a spus Marin Popescu, consilier judeţeana PDL.
Articole pe aceeași temă:
DNA a descins din nou la Primaria Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!