Reprezentanții Corpului de Control al Ministerului Sănătății au început evaluarea centrelor de permanenţă, iar verificările au început în Timiș, unde, spune ministrul, sunt 48 de astfel de centre, cele mai multe din țară.
„Corpul de control a evaluat 48 de centre de permanenţă din judeţul Timiş, care are cele mai multe centre, urmează evaluarea centrelor din Bihor, apoi Satu Mare. Pot să vă spun că în judeţul Timiş există 17 centre de permanenţă în oraşul Timişoara, grupate după criterii doar de Direcţia de Sănătate Publică Timiş ştiute, există medic care lucrează în acelaşi timp în şapte centre şi bineînţeles că voi fi nevoită să iau măsuri. Având în vedere că finanţarea centrelor în acest moment este în regulă, adică a crescut de la 12 la 49 de lei, judeţul Timiş decontează şi în acest moment 450.000 de euro pe lună pentru nişte centre care, hai să spunem, unele sunt eficiente, altele nu”, a declarat ministrul Sănătății Sorina Pintea, la Zalău.
Centrele de permanență sunt asocieri ale medicilor de familie care funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. La aceste centre, medicii oferă servicii de urgenţă, dar sunt efectuate şi tratamente, cum ar fi administrarea soluţiilor injectabile sau pansarea.
Pe porțile centrelor de permanență din Timiș au intrat, în 2017, peste 60.000 de pacienți.La aceste centre, medici de familie, medici de medicină generală şi asistenţi medicali asigură gărzile în regim permanent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!