UMF a fost clasată de Ministerul Educaţiei în acest an în cea de-a doua categorie valorică a universităţilor din ţară, cea a Universităţilor de cercetare şi educaţie. Clasarea UMF în cea de-a doua categorie înseamnă, pentru universitate, un număr mai mic de locuri la doctorat finanţate de Ministerul Educaţiei. În vreme ce în 2010 UMF primea de Ministerul Educaţiei 30 de locuri la doctorat, în acest an studenţii au la dispoziţie doar 18 locuri bugetate.
Reprezentanţii universităţii spun însă că nu acesta este motivul pentru care au crescut taxele, ci pentru că ministerul a crescut finanţarea programelor de doctorat ale UMF Timişoara. „Este vorba şi de creşterea contribuţiei din partea ministerului pentru programele de doctorat. În condiţiile acestea nu poţi să ţii diferenţe mari între unii şi alţii. În momentul în care doctoratul fară taxă este finaţat mai puternic de către minister va trebui ca şi cealaltă parte să fie echivalentă”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al UMF Timişoara, Dan Gaiţă.
Înscrierile la doctorat au avut loc în perioada 19-23 septembrie, iar între 26-29 septembrie au loc colocviile. Dacă taxele la doctorat la UMF Timişoara au crescut, la licenţă au rămas aceleaşi ca şi în 2010. Taxa pentru învăţământul de lungă durată este de 1200 de euro, iar pentru cel de scurtă durată este de 500 de euro.
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara are trei facultăţi: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, fiecare cu mai multe specializări.
Universitatea de Medicina din Timisoara si Universitatea Politehnica au decis sa fuzioneze
Concurenta la Universitatea de Medicina din Timisoara
Daniel Funeriu vrea o singura universitate metropolitana in Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!